Heidelberg populairste interrail bestemming Europa

Met ruim 25 procent van de alle stemmen is de Duitse stad Heidelberg de winnaars van de Interrail Destination Awards. Een wedstrijd tussen 15 Europese steden in het netwerk van Interrail bestemmingen.

De Duitse stad  Heidelberg laat steden als Thessaloniki, Lisabon, Antwerpen en Bologna achter zich. deze uitslag werd bepaald door ruim 7.000 Facebook fans van de interrail Facebook pagina. Waar tijdens de verkiezingen dankzij een top 5 gestemd kon worden op de favoriete trein bestemming.

interrail staat synoniem voor grenzenloos reizen met de trein door heel Europa,  de keuze voor de steden is voornamelijk gebaseerd op de prijs/kwaliteitverhouding aangezien veel interrailers op een low-budget vakantie zijn.  Heidelberg is voor een Duitse stad ook rijkelijk voorzien van jeugdherbergen wat de stad extra aantrekkelijk maakt voor backpackers en studenten.

Heidelberg zelf is al jaren een populaire toeristische bestemming, dankzij de ligging aan de Neckar en de imposante ruïnes die hoog boven Heidelberg uit torenen en dat te samen met de meer dan charmante binnenstad in de barokke bouwstijl maken Heidelberg tot een plek waar je vlinders van in je buik krijgt.  Niet Alleen is Heidelberg geliefd als toeristische bezienswaardigheid ook de universiteit van de stad mag zich rekenen tot één van de beste in Europa.

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren