Top skigebieden in Oostenrijk – deel 1

Hardcore skiers gaan naar Zwitserland (al zou ik dat de komende maanden even niet doen i.v.m. de koers van de Zwitserse Frank vs. Euro) vrienden gaan met een grote groep naar Frankrijk, de budget vakantieganger zoekt zijn sneeuw in Bulgarije of Andora, en wie gaat er eigenlijk naar Oostenrijk?  Zij die zich bewust zijn dat dat de pittoreske dorpjes mooie pistes, een fantastische aprés ski, en vooral een warm welkom bieden.  Ooo, we vergeten nog de heerlijke home-made taarten waar de Oostenrijkse bakkers een sport van hebben gemaakt.

1. voor beginners – Westendorf

ga je voor het eerst skien of is het alweer enige tijd geleden dat je voor het laatst op de lange latten stond? Geen zin in drukke overvolle pistes en gek op een charmant dorpje? Dan is Westendorf jou plek, de oefenpiste heeft voor de verandering een stoeltjes lift, dus geen schaamteloze acties in de beruchte sleeplift en ligt bovendien het centrum van het dorp.  Kies je echter voor de echte pistes dan zie vooral rustige uitgestrekte pistes met genoeg uitdaging maar ook weer niet te gek. Apres ski is er ook, verwacht geen mega feesten maar een borreltje of schnapps kun je er absoluut halen en je mee laten voeren op de ski-hits.  Naast een wintersport dorp is het ook nog een traditioneel dorp waar je nog iets van de typische oostenrijkse alpen sfeer kunt proeven

2. voor families met pubers Filzmoos

Families met jonge kinderen of pubers, die zich niet verstoppen achter een playstation en niet bang zijn voor wat wintersport actie is Filzmoos the place to be.  een perfecte oefenpiste en een goede snowboard school en vooral veel familie vriendelijke apres ski maken deze vakantie perfect. het dorp bestaat uit een paar historische houten chalets en een prachtige roddelbaan met romantische verlichting ’s avonds.

3. Voor de wat oudere skier – Oberau

Misschien wel het stilste skigebied van Tirol, maar ook het beste skigebied voor een ontspannen wintersport vakantie waarbij de focus vooral op genieten ligt.  een paar hotels, een paar kleine winkels, en een perfect wintersport gebied wat dankzij een miljoen investering ook nog eens zeer sneeuwzeker is.  Oberau is onderdeel van het skigebied Skijuwel wat een samenwerking is tussen de skigebieden Wildschonau en Alpbachtal.

4. Voor groepen – St. Anton

Om St. Anton nu een dorp te noemen gaat wat ver, want ondanks zijn grote en de reputatie een party place te zijn heeft het centrum nog steeds het typische Tiroolse gevoel, mooie houten chalets, dragen aan dat gevoel zeker bij.  De skipas voor St. Anton geeft toegang tot alle liften in het Arlberg skigebied inclusief het bij ons koningshuis geliefde Lech, Zurs en Stuben.  Maar het dorp is beroemd en berucht vanwege de legendarische apres ski.  De plek voor een ski-hard, party-hard vakantie.  De meesten hebben na een week in St. Anton een week extra vakantie nodig om weer bij te komen.

5. Voor ervaren skiers – Galtur

Hoog in de bergen van het Silvretta Massief ligt Galtur, en het naastgelegen dorp Ischgl. Het sneeuwzekere gebied biedt een selectie van de meest uitdagende pistes van Oostenrijk. de Alp Trida is een prachtige route naar het belastingvrije Sauman in Zwitserland. (let op de skiënde douaniers)  Galtur is een romantisch dorp, met mooie houten chalets rondom een typische oostenrijkse kerk, meer feest of party? dan is Ischgl je plek en slechts 15 minuten met de bus.

 

Plaats een reactie