Autovakantie in Schotland

Een autovakantie in Schotland is ideaal voor diegenen die graag historische steden bezoeken, maar ook van ruige natuur houden. Schotland combineert deze twee op unieke wijze. De Schotse Hooglanden zullen je tijdens je rit trakteren op de meest spectaculaire uitzichten en in de steden leer je alles over de roemruchte historie van dit schitterende land.

Schotland staat bekend om zijn wispelturige weer; dit kan een andere goede reden zijn om dit land met de auto te verkennen. De grootste kans op goed weer heb je overigens in de maanden mei en juni.

Bezienswaardigheden

Er zijn een aantal grote steden in Schotland die je aan kunt doen tijdens je rondrit. Hoewel het niet de hoofdstad is, is Glasgow de grootste stad van het land. Deze van oorsprong industriële stad is zich de afgelopen decennia steeds meer gaan toespitsen op het toerisme. Er is hier dan ook van alles te zien en te doen. De hoogtepunten van de stad zijn de kathedraal, het universiteitsgebouw en de botanische tuinen. Wanneer je vanuit Glasgow richting het noorden rijdt zie je het landschap veranderen en maken de glooiende heuvels plaats voor de ruige Hooglanden. De Schotse Hooglanden zijn een waar Walhalla voor de wandelliefhebber. Vooral net ten zuiden van het stadje Fort William kun je de meest adembenemende wandelingen maken. Maak vooral een uitstapje naar de Devil’s Staircase. Hoewel deze heuvel slechts 550 meter hoog is zal hij aardig wat van je vergen. Eenmaal boven kun je genieten van het prachtige uitzicht. Wanneer het helder weer is kun je in het noorden de top van de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis overal bovenuit zien steken.
Verder naar het noorden ligt de plaats Inverness die vooral bekend staat om Loch Ness en de verhalen over het monster dat in dit meer leeft. Het kasteel van Inverness is een bezoekje meer dan waard.
Verder naar het zuiden aan de oostkust ligt de Schotse hoofdstad Edinburgh. Deze stad biedt tal van bezienswaardigheden, waarvan het kasteel de bekendste is. Vanaf de heuvel waar het kasteel op staat heb je een mooi uitzicht over de stad.
Wanneer je niet genoeg kan krijgen van het natuurschoon in Schotland bezoek dan zeker het eiland Isle of Skye. Dit wonderschone eiland is verbonden met het vasteland door middel van een brug. Langs bijna de gehele kust van dit eiland kun je zeehonden en otters spotten.

Plaats een reactie