Pairi Daiza leukste dierentuin van Nederland en België

Het Belgische dierenpark Pairi Daiza is volgens de populaire Nederlandse site top10bezienswaardigheden.nl de leukste dierentuin van Nederland en België. Vandaag publiceerde de site haar lijst met de tien beste dierentuinen en -parken van Nederland en België. Pairi Daiza staat op de eerste plaats in deze lijst, gevolgd door Diergaarde Blijdorp en Safaripark Beekse Bergen.

Pairi Daiza is van oorsprong een grote tuin die bij de voormalige Abdij van Cambron hoorde. In de afgelopen jaren is de tuin omgetoverd tot een prachtig dierenpark waar vooral ook veel aandacht is besteed aan de inrichting. Pairi Daiza kende al een flink toenemende populariteit in België, maar de komst van twee reuzenpanda’s in het afgelopen voorjaar heeft ervoor gezorgd dat Pairi Daiza ook in de media in Frankrijk en Nederland flink extra aandacht kreeg. Hierdoor is het aantal bezoekers flink toegenomen.

Voor veel Nederlanders zal de eerste plaats een onbekende zijn. Door de ligging nabij de Belgische plaatsen Doornik en Bergen (Mons) is Pairi Daiza voor een redelijk deel van het Nederlandse publiek te ver rijden om er een dagtrip van te maken. Wie slim is die maakt hier een positieve eigenschap van en combineert een dagje Pairi Daiza met een overnachting in Bergen, Doornik of een sfeervolle bed&breakfast op het platteland. Dit deel van België is meer dan de moeite waard om langer dan één dag te verblijven.

Wie in de kerstvakantie Paizi Daiza wil bezoeken die heeft pech. Pairi Daiza is momenteel gesloten vanwege de wintersluiting. In het voorjaar opent ‘de beste dierentuin van Nederland en België’ haar poorten weer.

Plaats een reactie