Wintersport in Tsjechië

Wist je dat de Tsjechische wintersportgebieden in het Ertsgebergte een prima alternatief zijn voor de meer bekende bestemmingen om uw wintersport binnen Europa een invulling te geven? Zo zijn de sneeuwcondities gedurende het winterseizoen uitstekend en de ook de prijzen van de skipassen zijn nog zeer aantrekkelijk. Een ander mooi bijkomend voordeel is dat ook de Spa Triade hier is gesitueerd. Dit zijn drie steden die een driehoek vormen waarbinnen vele spa’s aanwezig zijn. Niets is lekkerder dan na een intensieve dag op de piste weer heerlijk tot jezelf te komen in een spa.
Dichtbij Praag
Wanneer je gaat skiën in het Klíny sportcomplex, bevindt je jezelf maar op 90 km van Praag. Een heerlijk idee om te kunnen lunchen op de piste en vervolgens ergens in Praag te genieten van je diner. Iedere moeilijkheidsgraad is op de vier pistes van het complex aanwezig. Naast de gebruikelijke skifaciliteiten is er op het complex ook een sorthal met een klimmuur. Skipassen voor de duur van zes dagen kosten hier slechts 64 euro. Andere skigebieden in het Ertsgebergte zijn het Klínovec Ski Resort en het hoger gelegen Boží Dar. Het grootste skigebied is Klínovec en voor 104 euro heb je hier een zesdaagse skipas. In Boží Dar is er een zesdaagse pas voor 78 Euro.
Spa Triade
Naast de vele skigebieden vind je in het Ertsgebergte ook de stedendriehoek van de West-Boheemse plaatsen Karlovy Vary, Františkovy Lázne en Mariánské Lázne . Hier vind wereldbefaamde spa’s waar grote namen als Mozart en Chopin al te vinden waren om te genieten van het heilzame water. Naast de ontspanning hebben de mineralen uit de hete en koude bronnen ook hun nut bij de bandeling van kwalen. De eerste echte modderspa ter wereld vind je hier ook en in het plaatsje Jáchymov is een radon spa met genezende edelgassen in het water.
Een wintersportvakantie in Tsjechië is uniek en betaalbaar en meer dan alleen wintersport door nabijheid van Praag en de spa’s.
Gastartikel van Vincent Luijer

Plaats een reactie