Reisbureau René is failliet. Geen landelijk nieuws, maar voor wie uit Roosendaal, Goes of Rotterdam komt is dit reisbureau een begrip. Vandaag heeft de rechter het reisbureau failliet verklaard, nadat op 11 september financieel onvermogen aangemeld is bij het SGR.
Reisbureau René is voor mij geen onbekende. De afgelopen jaren heb ik zelf veel reizen via de Roosendaalse vestiging van dit reisbureau geboekt. Het was dan ook best wel een schok om deze ochtend te horen wat er gaande is. Dat de reisbranche het moeilijk heeft werd eerder deze week met het faillissement van Oad al pijnlijk duidelijk. Dat vooral de reisbureaus erg te lijden hebben onder de opkomst van online boeken en de crisis was al langer bekend. Maar dat juist dit reisbureau het niet zou redden verbaast mij. Het bedrijf onder leiding van René Jansen heeft de afgelopen veel prijzen in de wacht gesleept zoals zes maal Reisbureau van het Jaar provincie Zeeland en twee keer deze titel voor de provincie Noord-Brabant. Eigenaar René heeft in 2008 en 2013 de persoonlijke titel van Reisadviseur van het Jaar voor heel Nederland gewonnen.
Ik hoop voor René en zijn fijne personeel dat het ze lukt om op de een of andere manier een doorstart te maken. Via deze weg wil ik ze in ieder geval nogmaals bedanken voor de vele reizen die ze voor me geboekt hebben de afgelopen jaren en het persoonlijk contact met de medewerkers.