Ik heb deels het voordeel dat ik onder de de rook van Schiphol woon, voordeel in de zin van dat het slechts 30 minuten met de trein is en dat ik daarmee eventueel een heleboel parkeergelden kan besparen. De reistijd met de auto is ongeveer gelijkwaardig aan die van de trein.Wonen onder de rook van Schiphol heeft ook zij nadelen en of deze opwegen tegen de voordelen is een andere discussie.
Maar is het reizen met de trein naar Schiphol wel betrouwbaar? Begin dit jaar kregen we al te maken met diverse storingen in de schipholtunnel, dit tot grote ergernis van de vele reizigers van en naar Schiphol maar ook van de forenzen die in de omgeving werken. Pro-rail beloofde beterschap en heeft de tunnel volledig nagekeken en waar nodig verbeterd, echter is het deze week nu voor de derde dag op rij weer raak. Brandmelding in de Schiphol tunnel. Waarom is het jaren lang goed gegaan in de tunnel? de tunnel werd in 1978 voor het eerst in gebruik genomen en in 2001 is de capaciteit van de tunnel verdubbeld.
Wat is de oorzaak dat sinds 2012 de Schipholspoortunnel continue de media weet te bereiken? Pro-rail zoekt de oorzaak elke keer in brandende papiertjes, overactieve rookmelders, oververhitte remmen of stofophopingen. De komende weken gaat pro-rail aan de gang met de vluchtwegen in de tunnel en de ventilatie.
Voorlopig neem ik het zekere voor het onzekere, ik vertrek een uurtje eerder of ik neem de auto. Het risico om een vlucht te missen.