Gault&Millau en Michelin troef op culinair festival Antwerpen Proeft

Een topselectie uit restaurantgidsen Gault&Millau en Michelin slaat deze zomer van 16 tot 19 augustus zijn tenten op aan de Vlaamse Kaai in Antwerpen. ’t Zilte van Viki Geunes, Pastorale met Chef van het Jaar Bart De Pooter en De Schone van Boskoop met Wouter Keersmaekers. Radis Noir van Jo Bussels, Het Waterhuis, De Eetkamer, River Kwai en Robert Garnich, nu Mini-Maal en eerder sterrenrestaurant De Zeste. Allemaal serveren ze op Antwerpen Proeft vier dagen lang degustatiegerechten tegen licht verteerbare prijzen. Maar ook huis van vertrouwen Lucy Chang, jong geweld à la Hamburg en locale sterkhouders Patrasche, Rimbaud en 12, Place du Marché zijn present.
Dat heeft de organisatie van culinair festival Antwerpen Proeft bekendgemaakt. Antwerpen Proeft heeft samen plaats met het Bollekesfeest. Vorig jaar werden 120.000 bezoekers verwelkomd.


Eerste achttien namen
De eerste achttien restaurants die hebben bevestigd voor Antwerpen Proeft zijn 12, PLACE DU MARCHÉ (Thomas Coenen), ETEN VOL LEVEN, HAMBURG, HAN (Salih Sogutlu), KASTEEL RIVIERENHOF, LITTLE ETHIOPIA (Abraham Esayase), LUCY CHANG, MINI-MAAL (Robert Garnich), PATRASCHE (Kim Schaerlaken), RIMBAUD (Georges Geismar), URVASHI (Alam Muradul), RIVER KWAI, DE EETKAMER (Yoeri Smits), HET WATERHUIS (Steve Verwerft), RADIS NOIR (Jo Bussels), DE SCHONE VAN BOSKOOP (Wouter Keersmaekers), PASTORALE (Bart De Pooter, Gault&Millau’s Chef van het Jaar 2012) en ‘T ZILTE in het MAS (Viki Geunes). Meer sterke namen volgen later deze maand.
Fiere tradities
Ook bij hun zesde editie in 2012 delen Antwerpen Proeft en het Bollekesfeest de spotlight. Rasechte Antwerpse streekproducten en straffe locale artiesten. Het zomeraperitief met traditionele handjesworp. Heerlijk wereldse geuren en zuiderse ritmes. ’t Bollekesfeest is een halve week vol met tradities waarop Antwerpenaars trots mogen zijn. Afspraak deze zomer van 16 tot 19 augustus. En toegang gratis.
Meer info op www.antwerpenproeft.be

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren