Na de aanslagen in New York werd je via diverse campagnes van de overheid erop gewezen waakzaam te zijn op luchthavens. Indien je verdachte dingen zag moest je vooral het grondpersoneel waarschuwen. Laatst vloog ik vanaf Brussel naar Malta. Na het inchecken zag ik een zwarte rugzak staan, waarbij de eigenaar overduidelijk niet meer in de buurt was. Ik heb daarna een grondstewardess die op enkele meters zat ingelicht. Ik merkte al dat ze niet meteen wist wat ze hiermee aan moest. Hoe verder te handelen vond ik nu dan ook haar pakkie aan. Ik had mijn burgerplicht gedaan en een verdachte tas gemeld. Toen ik tien minuten later nogmaals voorbij liep lag de tas zoals ik hem eerder aangetroffen had. Er was waarschijnlijk helemaal niets met de melding gedaan. Op zo’n moment vraag ik me af waarom ik flink moet betalen aan luchthavenbelasting om daarna zwaar gecontroleerd te worden terwijl er met zo’n melding kennelijk niets gebeurt. Ik denk absoluut niet dat er iets mis was met de tas, maar als er protocollen zijn dan dienen ze toch opgevolgd te worden?