Aruba profiteert van slechte Europese zomer

Het Caribische eiland Aruba profiteert van de slechte zomer in Nederland. Dankzij de verwaterde zomer hier boeken veel mensen nog een reis naar Aruba. Het toerisme op Aruba dat altijd grotendeels afhankelijk is geweest van Amerikaanse toeristen krijgt nu steeds meer te maken met Nederlandse gasten. Buiten de schoolvakantieperiodes zijn de prijzen van vliegtickets aantrekkelijk genoeg om richting de benedenwindse eilanden te vliegen. Omdat de prijzen op Aruba gebaseerd zijn op Amerikaanse dollars en de euro/dollar-koers nog steeds relatief gunstig ligt voor ons, zijn de vakanties naar Aruba voor een luxe vakantie vaak redelijk aantrekkelijk wat betreft de kosten.
Ook als winterzonbestemming geniet Aruba van veel populariteit onder de Nederlanders. Winterzon.net meldt een toename van ongeveer vijftig procent in het bezoek naar de Aruba informatie ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Reisbureau’s melden dat er ook voor de zomervakantie 2012 al veel vraag is naar vliegtickets en pakketreizen naar Aruba. Helaas voor de geïnteresseerden zijn pakketreizen voor het zomerseizoen 2012 naar Aruba nog vrijwel onvindbaar. Wie losse vliegtickets wil boeken naar Aruba die betaalt op dit moment nog de hoofdprijs. De voordeligste tickets voor heen- en retourvlucht in juli 2012 kost je minimaal 1166 euro per persoon (excl. 10 euro boekingskosten). Bij concurrent ArkeFly lijken de tickets met minimaal 1189 euro plus 15 euro boekingskosten nog hoger te liggen.

Plaats een reactie