De beste taxi’s ter wereld vind je in Londen. Dat vinden bijna vijfduizend klanten van hotelboekingssite Hotels.com. De kenmerkende black cabs ontvingen maar liefst 28% van alle stemmen. De yellow cabs van New York volgen op ruime afstand met 9%, daarachter staan de taxi’s van Hongkong en Tokyo met 7%. De over het algemeen slechte reputatie van de taxichauffeurs in Amsterdam zal er hoogstwaarschijnlijk hebben toe bijgedragen dat onze hoofdstad niet in de top 10 voorkomt. De prijs is kennelijk niet bepalend, want je kunt taxiritten in Londen niet echt goedkoop noemen. Als je de top 10 bezienswaardigheden van Londen per taxi wilt verkennen dan ben je al gauw honderden euro’s kwijt.


De beste taxi’s ter wereld
1 Londen 28 %
2 New York 9 %
3 Hong Kong 7 %
4 Tokyo 7 %
5 Singapore 6 %
6 Bangkok 6 %
7 Berlijn 4 %
8 Helsinki 4 %
9 Dublin 4 %
10 Madrid 4 %
Reizigers achten de beschikbaarheid van taxi’s het grootst in New York. Chauffeurs van de beroemde gele taxi’s worden echter beticht van slechte omgevingskennis. New York wordt op dit onderdeel door 11 procent van de reizigers op de laatste plaats gezet.
Bijna een derde (30 procent) van de ondervraagden beschouwt de welbekende Tuk Tuk’s in Bangkok als de best geprijsde taxi’s ter wereld. Het rijgedrag van de chauffeurs in de Thaise hoofdstad echter wordt met 32 procent van de stemmen bestempeld als het slechtst ter wereld. Ook wat netheid en veiligheid betreft scoren de taxi’s in Bangkok het slechtst, met respectievelijk 22 procent en 36 procent van de stemmen.
Naar het hotel. De taxi is veruit het populairste vervoersmiddel om van het vliegveld naar het hotel te reizen. Wereldwijd verkiest 54 procent van de reizigers de taxi boven de trein (16 procent) of bus (16 procent). Dat geldt voor 70 procent van de Nederlanders.