de mooiste stranden ter wereld

Wie van plan is om deze zomer heerlijk te genieten van een vakantie aan het strand, maar geen zin heeft in de overvolle stranden aan Spanje of Turkije, vindt hier de tien mooiste stranden ter wereld – in willekeurige volgorde.
1. Hawaï (VS): Lanikai Beach
Lanikai betekent in het Hawaïaans ‘hemelse zee’, en die vindt u hier zeker. Op het parelwitte strand kun je fantastisch relaxen en de diepblauwe zee leent zich perfect voor snorkelen en andere watersporten.
2. Zuid-Frankrijk: St. Tropez
Wat moeten we over dit strand nog zeggen? St. Tropez is mondain en luxe, hier komen de ‘rich and famous’ vanuit de hele wereld naartoe. Echt een strand om te kijken en bekeken te worden onder het genot van een glaasje champagne met culinaire heerlijkheden. Meest beoefende sport: celebrity spotting!
3. Mexico: Tulum Beach
Vergeet Cancun en ga naar Tulum, twee uur rijden ten zuiden van Cancun. Zeven kilometer witte stranden met zand zo fijn als poedersuiker. Hier kunt u ook cultuur opsnuiven door een bezoekje te brengen aan de Mayaruïnes. De stranden zijn zo breed dat er voor iedereen genoeg ruimte is.


4. Sydney (Australië): Shelly Beach
Shelly Beach is een van de weinige stranden aan de Australische oostkust die naar het noorden (= de zon) gericht zijn. Ook is het aan drie kanten omgeven door de oceaan. Er mag niet worden gesurft en gevist, maar u kunt er geweldig snorkelen en duiken.
5. Turks- en Caicoseilanden (Caribisch gebied): Grace Bay
Grace Bay is een van de mooiste stranden in het Caribisch gebied. Maar liefst 19 kilometer zuiver wit zand en een azuurblauwe oceaan. Zelfs in het hoogseizoen vindt u hier volkomen rust. Een natuurlijk rif beschermt de baai, die daardoor een ideale snorkelplek is.
6. Miami, Florida (VS): South Beach
South Beach is een deel van Miami Beach en de beste partyspot van Florida. Overdag lekker chillen op het brede strand en ’s avonds uit je dak gaan in een van de honderden bars en nachtclubs.
7. Guadeloupe (Antillen): Plage de Malendure
Aan de voet van een regenwoud en een vulkaan ligt Plage de Malendure in Guadeloupe. Geen wit maar zwart zand hier, als gevolg van vulkanische uitbarstingen. Het strand is nog niet door iedereen ontdekt, dus wie rust zoekt zit goed. Ook hier is het geweldig duiken en snorkelen.
8. Kaapstad (Zuid-Afrika): Clifton Beach
Clifton Beach is het strand van de Zuid-Afrikaanse jetset. Eigenlijk is het niet één strand, maar vier verschillende stranden, van elkaar gescheiden door grote rotspartijen. Elk strand heeft zijn eigen uitstraling en persoonlijkheid. De stranden hebben de prozaïsche namen ‘eerste’, ‘tweede’, ‘derde’ en ‘vierde’; het vierde strand is het meest levendige.
9. Mykonos (Griekenland): Paradise Beach
Paradise Beach, in het Grieks ‘Plindri’, is het populairste strand van dit Griekse eiland. Ooit bekend als homostrand, nu als partystrand. Verwacht hier geen rust en stilte want de bars produceren luide dancemuziek en het strand is bezaaid met huurbedjes. Voor een jong publiek is dit het perfecte strand.
10. St. John (Amerikaanse Maagdeneilanden): Trunk Bay
Trunk Bay is uitgeroepen tot één van de meest fotogenieke stranden van het Caribisch gebied. Het strand bestaat uit hagelwit poederzand, met azuurblauw water aan de ene kant en beboste heuvels aan de andere. Mooier kan het haast niet.

Plaats een reactie