De lowcost maatschappijen doen er alles aan om zoveel mogelijk te plukken van haar passagiers, Ryan Air opperde vorig jaar al een vergoeding te gaan vragen voor een toiletbezoek. Naast de trucjes om bij het boeken belachelijke administratiekosten in rekening te brengen of een verzekering in je maag te splitsen is het Amerikaanse Spirit Airlines nog een stapje verder gegaan.
Vanaf 1 mei moeten alle passagiers ook gaan betalen voor de handbagage, wie aangeeft bij het boeken dat men handbagage mee wil nemen betaald daarvoor $ 30,- per item. Heb je dit niet gemeld bij het boeken en kom je bij de balie op de luchthaven dan mag je $ 4 extra aftikken.
Ryan Air heeft volgens de Duitse Bild zeitung aangegeven de tarieven voor ruimbagage met € 5 te verhogen, per vlucht komt het meenemen van een koffer op € 20,- Vergeet je de koffer echter aan te melden voor vertrek dan mag je op de luchthaven een minikrediet openen, Ryan Air verlangt dan namelijk € 70,- Om het nog interessanter te maken mag die koffer bij Ryan Air slechts 15 kilo zwaar zijn, voor elke kilo extra verlangt de Ierse prijsvechter nog eens € 15,-
Moraal, al geef je geld toe op een vliegticket, betalen doe je toch wel!