noodweer op Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden hebben gisteren een chaotische dag meegemaakt vanwege zeer extreme regenbuien die voorkwamen op de eilanden Gran Canaria en Tenerife. De neerslag intensiteit was zodanig dat de lokale overheid genoodzaakt was het leger op te roepen om bijstand te verlenen. Vooral hoofdstad Las Palmas op Gran Canaria heeft zeer veel last gehad van het noodweer. De 112 alarmcentrale werd overspoeld met oproepen voor hulp bij overstromingen in woningen, garages en winkels. Op Tenerife werden inwoners opgeroepen om noodmaatregelen te nemen tegen eventuele overstromingen.


In het noorden van Tenerife werden wegen onbegaanbaar door de regen. Voor vandaag heeft de meteorologische dienst het weeralarm teruggeschroefd naar geel en worden er weinig problemen verwacht.
RNW meldt: “De autoriteiten spreken van de zwaarste buien in veertig jaar. Op sommige plaatsen viel 100 liter neerslag per vierkante meter. Dat leidde tot een chaos op de wegen, waar kolkende watermassa’s auto’s meesleurden. De snelweg tussen de hoofdstad Santa Cruz en Puerto de la Cruz werd afgesloten en sommige scholen op Tenerife bleven dicht.”
Lokale mensen melden op het Gran Canaria forum dat het nu inderdaad rustig is.
Meer informatie over het weer & klimaat van Tenerife & Gran Canaria:
het klimaat van Gran Canaria
het klimaat van Tenerife

Plaats een reactie