meer vluchten Canarische Eilanden

De Ierse prijsvechter Ryanair opent in het winterschema vanaf oktober 39 nieuwe routes naar de Canarische Eilanden. De maatschappij heeft daartoe besloten nu Spanje voor komende winter de luchthaven- en toeristenbelastingen volledig heeft afgeschaft. Die maatregel moet het toerisme naar Spanje stimuleren.
Bij de nieuwe routes naar de populaire Spaanse winterzonbestemming gaat het om zestien nieuwe verbindingen naar Gran Canaria, vijftien naar Lanzarote en acht naar Tenerife. Dat laatste eiland wordt daarmee dan in totaal zestien keer vanuit Europa door Ryanair aangevlogen.


Extra passagiers
De Ierse luchtvaartmaatschappij verwacht door de uitbreiding in de winter twee miljoen extra passagiers naar de Canarische Eilanden te brengen. Samen zorgen die voor tweeduizend nieuwe banen en een financiële impuls van rond 386 miljoen euro voor het toerisme op de Spaanse eilandengroep.
Belastingmaatregel
Ryanair is blij met de belastingmaatregel van de Spaanse overheid, die met de korting van 100 procent op de luchthavenbelastingen en het opheffen van een toeristenbelasting de uitbreiding mogelijk maakt.
Contrast
Dat staat volgens de luchtvaartmaatschappij in schril contrast met de situatie in Groot-Brittannië en Ierland, waar nieuwe belastingverhogingen inmiddels hebben geleid tot het opheffen van routes.
Weeze en Brussel-zuid
Voor de Nederlandse reiziger zijn vooral de nieuwe Ryanair-vluchten naar de Canarische Eilanden vanaf de nog steeds populaire luchthavens van Weeze en Brussel-zuid van belang. Alle Canarische bestemmingen worden vanaf beide airports per eind oktober aangevlogen.
Zomerschema 2010
Of de extra vluchten naar de Spaanse eilanden ook in het zomerschema voor 2010 worden opgenomen moet worden afgewacjht. Dat is volgens Ryanairs
deputy-CEO Michael Cawley vooral afhankelijk van de vraag of Spanje haar zero-tax beleid ook voor de zomer handhaaft. Is dat niet het geval, dan zal Ryanair haar beleid mogelijk moeten bijstellen, aldus de maatschappij.
Actietarief
Tot woensdag 5 augustus kunnen 20.000 tickets voor de nieuwe Canarische bestemmingen tegen een speciaal actietarief worden geboekt op onder meer www.ryanair.de. Ze zijn geldig voor vertrek van 26 oktober t/m 19 december 2009.
Bron: persbericht op Tourpress.nl

Plaats een reactie