foute informatie over Venezuela

Opvallend hoeveel reissites het al niet lukt om juiste informatie weer te geven over een bepaalde bestemming. Dan heb ik het niet over waar je de beste restaurants vind of zo, want dat is vaak een kwestie van smaak en verandert continu omdat bedrijven komen en gaan. Als het echter om zeer stabiele vaste gegevens gaat zoals de tijdzone waarin een land ligt dan zouden fouten echter niet voor mogen komen. In 2007 veranderde Venezuela eigenhandig haar tijd, waarmee een unieke tijdzone (UTC -4:30 hrs) ontstond. Het tijdsverschil met Nederland is sindsdien 6,5 uur in de zomer en 5,5 uur in de winter. Heel veel Nederlandse sites schrijven echter nog steeds dat het tijdsverschil 6 en/of 5 uur bedraagt, wat niet correct is.


Fout
Op heel veel sites staat het op dit moment nog fout vermeld.
“In Venezuela is het 5 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het 6 uur vroeger.” schrijft de ANWB.
“•Tijdsverschil: -5 uur vroeger. Tijdens onze zomertijd is het tijdsverschil met Venezuela 6 uren vroeger.” lees ik op Travelmap.
Zelfs het onlangs gelanceerde Vakantie.nl weet oude info te plaatsen: “In Venezuela is het tijdens de wintertijd 5 en tijdens de zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland.”
Een onbekende site als Wereldreisje.nl begaaid het nog erger, die heeft het over een tijdsverschil van 7 uur (!). Dat was zo in 2006 tijdens de zomertijd en dan vergeleken met bijvoorbeeld Griekenland of Bulgarije. Maar niet met Nederland.
Geloof niet alles wat je leest. Veel informatie op internet over reizen en bestemmingen is geschreven door tikgeiten die nog geen tien procent van de bestemmingen waarover ze schrijven daadwerkelijk bezocht hebben.
Goed
Ik heb na een paar zoekopdrachten maar 2 sites kunnen vinden die het tijdsverschil juist noteren en dat zijn vakantie.paginablog.nl en zomerzon.net. Laatstgenoemde site schrijft bij zowel Venezuela als Isla Margarita “tijdsverschil (zomer) 6½ uur vroeger”.
Ik vraag me af hoe lang het duurt tot de tijdzone van Venezuela bij andere sites doorgedrongen is.

Plaats een reactie