Vakantiegangers die naar bijvoorbeeld Rhodos of Corfu op vakantie gaan en uit het oogpunt van kostenbesparing een Griekse simkaart voor hun mobiele telefoon willen aanschaffen moeten rekening houden met een verplichte registratie die van kracht gaat worden.
Als instrument om criminaliteit tegen te gaan heeft de Griekse regering besloten dat alle Griekse SIM kaarten, dus ook prepaid, geregistreerd moeten worden. Vanaf juli dit jaar worden alleen nog maar prepaid kaarten verkocht onder overlegging van een ID bewijs. Deze gegevens worden door de telecombedrijven in hun systeem opgeslagen.


Iedereen die al een Griekse prepaid SIM kaart heeft, en dus hoogstwaarschijnlijk niet is geregistreerd, krijgt 1 jaar de tijd om dat alsnog te doen bij de provider waar de SIM kaart van is.
Doe je dat niet, dan wordt je SIM kaart onbruikbaar gemaakt door je mobiele provider, en ben je het eventueel nog aanwezige beltegoed kwijt. Registratie is mogelijk vanaf juli 2009.
Je kan bij een winkeltje van je telecombedrijf binnenlopen met je paspoort, en zij regelen de rest voor je.
Overigens is deze regel niet uniek voor Griekenland. Er zijn meer landen, waaronder bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Turkije, waar deze regel al langer geldt.
Bron: bericht op het prikbord van de Kreta startpagina