Riu Hotels & Resorts opende gisteren het Riu Palace Pacifico, een luxueus hotel gelegen in Riviera Nayarit aan de kust van de Stille Oceaan van Mexico, op slechts 15 kilometer van Puerto Vallarta. Het prachtige hotel met 445 kamers ligt direct aan zee en wordt toegevoegd aan ClubHotel Riu Jalisco en Riu Vallarta, waarmee Riu op deze bestemming in totaal 1.695 kamers kan aanbieden.
“We zijn erg trots en tevreden met de opening van het Riu Palace Pacifico. Dit nieuwe hotel behoort tot de meest luxueuze lijn van RIU en maakt ons aanbod in deze aantrekkelijke en opkomende bestemming Riviera Nayarit compleet. We beschikken hier al over een Classic hotel en een hotel uit de ClubHotel-lijn”, aldus Luis Riu, lid van de raad van bestuur van Riu Hotels & Resorts, die zoals gebruikelijk in eigen persoon aanwezig is voor de opening in Mexico.


Na de opening van het Riu Palace Pacifico heeft de keten 14 hotels en 7.382 kamers in Mexico, topbestemming van de keten in Latijns-Amerika wat betreft aankomsten en inkomsten.
De locatie van het nieuwe hotel is onovertroffen. Op maar een kilometer afstand ligt de Golfclub Flamingos, op 5 kilometer het winkelcentrum en op 13 kilometer het vliegveld van Puerto Vallarta. De nieuwe vestiging, die de welbekende All Inclusive by RIU service 24 uur per dag en roomservice biedt, beschikt over vijf restaurants, waarvan er drie specialiteiten à la carte bieden. Tot deze laatste drie behoort ook het fusion restaurant Krystal, het moderne door RIU in 2007 gecreëerde gastronomische concept.
Het hotel beschikt, naast andere diensten, over vijf bars, twee conferentiezalen, een groot zwembad, een fitnessruimte, een nachtclub en kinderzwembad en een kinderclub.