Vijf hotels van RIU Hotels & Resorts vielen dit jaar in de prijzen van HolidayCheck en worden nu tot de 99 beste hotels ter wereld gerekend. Het zijn ClubHotel Riu Funana Garopa Resort (Isla de Sal, Kaapverdische Eilanden), Riu Palmeras (Gran Canaria, Spanje), Riu Don Miguel (Gran Canaria, Spanje), Riu Festival (Mallorca, Spanje) en Riu Palace Tenerife (Tenerife, Spanje). Zij behoorden volgens de bezoekers van het webportal HolidayCheck tot de 99 beste hotels ter wereld.


De beoordelingen van de hotelwereld door HolidayCheck hebben zich de laatste jaren ontwikkeld tot een van de meest gewaardeerde in de branche. Aan de basis liggen meer dan 200.000 stemmen die de bezoekers van dit portal uitbrengen op hotels wereldwijd, waarmee de lijst van de 99 beste hotels ter wereld wordt samengesteld.
De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op 5 maart jl. in het restaurant Universal in Berlijn, aan de vooravond van de Internationale Toerisme Beurs die tot 9 maart in Berlijn werd gehouden. Kristin Daidola, verantwoordelijk voor de Sales (regio Canarias) van RIU Hotels & Resorts, nam de prijs in ontvangst namens het bedrijf.
Ook in 2006 bevonden 5 hotels van RIU zich tussen de ‘100 beste hotels ter wereld’ in de HolidayCheck beoordeling. Dat waren het appartementencomplex Riu Oliva Beach (Fuerteventura, Spanje), Riu Palace Tenerife, wiens prijs dit jaar geprolongeerd wordt, Riu Playa Park (Mallorca, Spanje), en Riu Yucatán en ClubHotel Riu Tequila, beide in Riviera Maya, Mexico.