De vier Palace vestigingen van de keten RIU in Mexico bieden vanaf half februari de ‘Krystal’ gastronomie aan, een nieuw door RIU in 2007 ontwikkeld gastronomisch concept. De menukaart van Krystal biedt eerste klas gerechten, waarin fusion technieken en ingrediënten van de beste internationale specialiteiten samensmelten.
Riu Palace Riviera Maya en Riu Palace Mexico gelegen in Riviera Maya, Riu Palace Las Americas in Cancún en Riu Palace Los Cabos gelegen in Cabo San Lucas verrassen hun gasten met rijke decoraties en de vernieuwende kaart van het ‘Krystal’ restaurant.


De ‘Krystal’ lijn integreert de moderne concepten ‘Fusion Food’ (vermenging van smaken) en ‘Cross Over’ (combinatie van ingrediënten uit diverse landen) waarbij de meest moderne en verfijnde culinaire technieken worden toegepast. ‘Krystal’ biedt een culinaire beleving waarin de belichting, decoratie en sfeer in het restaurant geïntegreerd worden met aandacht voor de presentatie van de gerechten, de manier van bedienen en de verrassende smaken van de gerechten.
De smaak van de ervaring
RIU hecht veel belang aan de gastronomie die zij in haar hotels aanbiedt en het ontwikkelen van Krystal is het hoogtepunt van het belangrijkste en meest recente gastronomische project van de keten. De know how van meer dan 50 jaar ervaring is de basis voor deze innovatie, waaraan enkele van de beste Spaanse, met Michelinsterren bekroonde koks hebben meegewerkt bij het creëren van een menukaart gebaseerd op verse producten. En waarin de kwaliteit van de bereiding en de presentatie volgens de laatste trends in de internationale culinair hoogstaande keuken centraal staan.
“Wij zijn erg tevreden over de ontvangst van ‘Krystal’, zowel door onze gasten als door vakgenoten. En ook over de introductie ervan in Mexico waarmee een consolidatie wordt verwacht van het concept waarin wij met veel verbeelding en inzet alle ervaring van RIU hebben gebruikt”, zegt Carlos Mádrenas, lid van de raad van bestuur van RIU Hotels & Resorts en coördinator van het gastronomische concept ‘Krystal’.
Krystal blijft dit jaar groeien in Mexico want ook het nieuwe Riu Palace Pacífico, dat in oktober in Riviera Nayarit, Nuevo Vallarta, opent, biedt haar gasten een ‘Krystal’ restaurant. RIU Hotels & Resorts neemt het concept geleidelijk op in alle Palace hotels, die van het hoogste scala van de keten behoren.