Reizen naar Kenia ontraden

Wie een winterzonvakantie naar Kenia in gedachte heeft kan op dit moment beter voor een andere bestemming kiezen.
Op 27 december 2007 vonden in Kenia algemene verkiezingen plaats. De verkiezingsuitslag wordt betwist door de oppositie en op dit moment vinden ongeregeldheden plaats in verschillende delen van Kenia. In onder andere Eldoret, Molo, Kakamega, Busia, Kericho is het erg onrustig. Buitenlandse Zaken raadt reizigers in Kenia aan Nairobi en Mombassa te mijden en in geval van ongeregeldheden hun verblijfsplaats niet te verlaten.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt op dit moment verder alle toeristische en niet-essentiële reizen naar Kenia.


Op dit moment halen de reisorganisaties Sudtours, TUI Nederland en Thomas Cook hun klanten weg uit het onrustige Kenia. Andere touroperators, zoals Baobab en Djoser, breken de vakanties niet af, maar nemen wel maatregelen, zoals het rijden in een konvooi of het omleiden van reisroutes.
Toeristen die hun vakantie afgebroken zien worden door de onrusten hebben recht op een schadevergoeding vanuit het Calamiteitenfonds. Consumenten die een reis naar Kenia hebben geboekt die nog niet is aangevangen kunnen gedurende de looptijd van de dekkingsbeperking vanaf 30 dagen voor vertrek hun reis kosteloos annuleren. Zij kunnen zich hiervoor wenden tot hun reisorganisator. Consumenten die na bekendmaking van een dekkingsbeperking een reis naar Kenia boeken waarop de dekkingsbeperking van toepassing is hebben geen recht op garantie van de stichting.
Actueel reisadvies Kenia
Meer info Calamiteitenfonds
Meer nieuws over situatie Kenia
Meer over Kenia

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren