Okura Company gaat een nieuw resorthotel bouwen in Macau. De nieuwe vestiging wordt in september 2009 geopend. Harmen Dubbelaar, nu nog adjunct-directeur van Okura Amsterdam,
wordt opening general manager van Hotel Okura Macau.
Macau, een schiereiland van China, is met een verwacht bezoekersaantal van 42 miljoen in 2010 het snelst groeiende entertainmentgebied ter wereld. Het nieuwe Okura Macau wordt gebouwd door de Galaxy Entertainment Group, die Okura contracteerde voor het management.


Faciliteiten
Hotel Okura Macau krijgt 400 kamers en verder alle andere denkbare faciliteiten zoals bars, een club lounge en twee restaurants, waarvan er één 24 uur per dag in bedrijf is.
Entertainmentcomplex
Het hotel gaat deel uitmaken van het grote Galaxy entertaintmentcomplex, dat een oppervlakte beslaat van 1,4 miljoen vierkante meter. Het resort heeft een casino met 700 speeltafels, één van de grootste golfzwembaden ter wereld, een spa en fitnessruimten.
Okura Company
In 1962 werd het eerste Okura hotel, Hotel Okura Tokyo, geopend. In totaal omvat de Okura-keten nu 24 hotels. Naast Hotel Okura Macau worden er in 2009 en 2010 nog twee andere nieuwe hotels geopend, het Okura Taipei en Okura Sun Moon Lake in Taiwan. President en algemeen manager M. P. van Aelst van Okura Amsterdam is tevens lid van de Raad van Bestuur van Hotel Okura Company.
Bron: persbericht op TourPRess.nl