Moraira aan de Costa Blanca is volgens mij één van de best bewaarde geheimen van Spanje. Hoewel de plaats aan de vrijwel volgebouwde Costa Blanca ligt (tussen Denia en Calpe) is er hier geen sprake een plaats die door het toerisme haar karakter verloren heeft. Dit is vooral te danken aan het feit dat Moraira slechts enkele hotels en apartementencomplexen kent. Het grootste gedeelte van de bebouwing bestaat uit villa’s die vooral dienst doen als tweede woning en tevens veelvuldig verhuurd worden aan Duitsers, Britten en Nederlanders. Vandaar dat slechts weinigen de plaats kennen, want in Nederlandse reisgidsen zul je de naam Moraira niet of zelden tegenkomen.
Uit eigen ervaring kan ik verklappen dat Moraira absoluut de moeite waard is. Sfeervolle straten, gezellig drukte, goed publiek, uitstekende restaurants en goede supermarkten maken een verblijf hier zeer aangenaam.


Het verblijf in een villa met eigen zwembad is ook heerlijk. Niet vechten om een goed plekje met parasol bij het zwembad, niet graaien in bakken met voeding, lekker in je zwemkleding rondlopen tot ‘s avonds laat en heerlijke rust als je dat wilt. Na jarenlang luxe hotels opgezocht te hebben voor de vakantie is dit concept zeer goed bevallen. Een bijkomend voordeel van Moraira is dat de villa’s met privézwembad nog betaalbaar zijn. Voor een kleine 1500 euro per week heb je in het hoogseizoen al een villa voor 6 personen. Dat komt neer op slechts 250 euro per persoon per week (exclusief vervoer en verteer) als je met z’n zessen gaat of 375 euro als je met z’n viertjes bent. Probeer daar maar eens een leuk hotel voor te boeken in juli of augustus!
Geheimpje
Toen ik op vakantie aan mijn vrouw vertelde dat ik over Moraira moest schrijven op vakantie.paginablog.nl vroeg ze mij om dat niet te doen. “Straks wil iedereen naar ons paradijsje en wordt het veel te druk en schieten de prijzen omhoog” zei ze me. Toch kan ik het niet laten om deze geweldige plaats met jullie te delen. Al is het alleen al om te laten zien dat Spanje meer is dan Benidorm, Salou, Torremolinos en Lloret de Mar.