Auto beste vol inleveren

Als je in het buitenland een auto huurt, dan kun je het beste met de autoverhuurder afspreken dat je hem weer met een volle tank brandstof inlevert. De kosten voor een volle tank brandstof via de verhuurder of de literprijs via de verhuurder bij het aanvullen van de tank ligt vrijwel altijd een heel stuk hoger dan wanneer je de auto zelf af zou tanken. Ook is het vrijwel onmogelijk om ervoor te zorgen dat je tank bijna helemaal leeg is als je de auto inlevert.


Op Cyprus maakt Astra Self Drive Cars er helemaal een duur geintje van. Voor een middenklasse auto (Kia Cee’d) met een brandstoftank van 53 liter rekenen zij CYP 60,- voor een volle tank. Bij een literprijs van CYP 0,59 voor euro 95 zou een volle tank in theorie maximaal CYP. 31,27 moeten kosten. Dat is dus een winst van minimaal CYP. 28,73 + de niet verreden brandstof.
Als je de auto met een volle tank aflevert dan krijg je de vooruitbetaalde tank brandstof (verplicht!) terug. Je krijgt het geld niet in je handen, maar binnen enkele weken wordt je creditcard gecrediteerd voor hetzelfde bedrag waardoor het saldo 0 wordt. Ik denk dat ze hopen dat je de auto niet aftankt zodat ze meer centjes vangen…

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren