LibertyTV, het nieuwe commerciële reisthemakanaal op de Nederlandse kabel, gaat voor haar uitzendingen nauw samenwerken met reisorganisatie Advanced Travel Partner (ATP) en Google Video Nederland. Het kanaal gaat donderdag 5 april officieel van start en pretendeert nu al ‘op termijn het aanzien van de reisbranche definitief te veranderen’.
LibertyTV is het eerste en enige Nederlandstalige reisthemakanaal, dat in de meeste Nederlandse huiskamers via de kabel zal zijn te ontvangen. Met reisprogramma’s, achtergronden, documentaires en infotainment rondom het thema reizen.


TV, internet en mobiel
LibertyTV is ook de eerste echte crossmediale aanbieder en zal niet alleen bijvoorbeeld reizen aanbieden via (digitale) televisie en internet, maar ook via de mobiele telefoon.
Ambitieus
‘De commerciële aspiraties van LibertyTV zijn zonder meer ambitieus, maar zeker niet onrealistisch. In een eenvoudiger opzet realiseerde het Franse en Belgische LibertyTV al meer dan een half miljoen boekingen’, aldus een woordvoerder.
Digitaal kanaal
LibertyTV is al enige tijd te zien op het digitale tv-kanaal van @Home.nl. Vanaf half mei komen daar UPC, Multikabel en Casema bij, waarmee de digitale dekking dan uitkomt op circa een miljoen huishoudens, verspreid over een groot deel van het land.
Pretentie
Door de crossmediale aanpak heeft LibertyTV Nederland naar eigen zeggen nu al de pretentie op termijn het aanzien van de reisbranche definitief te veranderen. De zogenoemde roll-out van LibertyTV Nederland verloopt in een zeer hoog tempo.
Samenwerking
Er is een samenwerkingsovereenkomst met de gerenommeerde reisonderneming ATP, The Advanced Travel Partner. LibertyTV biedt via Google Video Nederland uitgebreide videorapportages van reisbestemmingen en zo zijn er nog meer vernieuwende details.
Nederlandstalig
Bovendien zullen vanaf 5 april de uitzendingen van LibertyTV volledig Nederlandstalig zijn. Tot nu toe was dat veelal niet het geval. Liberty TV is bij een groot aantal van de Nederlandse kabelproviders digitaal te ontvangen.
Meer info: www.libertytv.nl
Bron: TourPRess persberichten