Miami goedkoper geworden

Nu de euro ten opzichte van de Amerikaanse Dollar weer bijna op recordhoogte staat is het een goed moment om de Amerikaanse stad Miami als winterzon bestemming onder de aandacht te brengen.
Het hoogseizoen in Miami Beach begint volgend weekend als voornamelijk oudere Amerikanen afdalen vanuit de rest van Amerika naar het zonnige Florida. Tijdens het hoogseizoen dat duurt tot eind maart is het wat betreft weer & zon de beste periode om naar Miami op vakantie te gaan. De temperaturen zijn aangenaam (zo’n 20 tot 25 graden overdag) en misschien wel het belangrijkste is dat het orkaanseizoen over is en de zon zich relatief vaak laat zien.

Omdat het niet te warm is, is het een periode waarin er veel evenementen georganiseerd worden. Topper elk jaar is de Miami Boat Show, die altijd in februari gehouden wordt. In 2007 is dat van 15 t/m 19 februari waarbij meer dan 2300 (!) fabrikanten hun jachten tonen. De hotels in Miami zitten dan over het algemeen stampvol en de kamerprijzen liggen veel hoger dan normaal.
Tegelijkertijd wordt in Coconot Grove het Coconut Grove Arts Festival (17-19 feb.) gehouden. Ik ben er vorig jaar geweest (net als op de Boat Show) en het was er gezellig druk. Miami is ook ideaal om te shoppen en lekker uit te gaan eten. De prijzen zijn zeker nu met de lagere dollarkoers zeker interessant.
Vlucht
Binnen 9,5 uur vlieg je rechtsreeks naar Miami vanaf Amsterdam, de terugvlucht duurt gemiddeld een uurtje korter (wind mee).
Daarmee is het een goed alternatief voor Caribische bestemmingen en voor duurdere winterzonbestemmingen zoals Dubai.

Plaats een reactie