Malta bestemming zonnige short break

De diverse en zonnige vakantiebestemming Malta legt steeds meer ook de focus op de ‘short breakers’, een snel groeiende markt voor de eilandengroep. Een lang weekend of midweek naar de eilandengroep komt steeds vaker voor en is uitstekend te doen. Malta is een diverse vakantiebestemming met van een enorm cultureel erfgoed, een zeer gastvrije bevolking en een subtropisch klimaat.

Over de Malteser eilandengroep
Malta ligt op 3 uur vliegen van Amsterdam, is lid van de Europese Unie en is gelegen in het zuidelijk deel van de Middellandse zee. De Mediterrane archipel Malta bestaat uit 3 eilanden; Malta, Gozo en Comino en worden ook wel beschreven als een groot openlucht museum. “Het hoofdeiland Malta is te beschrijven als een grote historische stad”, aldus Carlo Micallef van de Malta Tourism Authority. “Naast 8000 jaar geschiedenis en cultuur hebben de eilanden echter nog veel meer te bieden voor een short break. Zo heb je bijna overal prachtig uitzicht op zee, schijnt de zon vaak, hebben alle hotels zwembaden die het gehele jaar geopend zijn, zijn er gezellige strandjes met leuke restaurantjes. Ook kan je je in Malta prima laten verwennen in een van de zeer goede Wellness & Spa hotels of shoppen in de hoofdstad Valletta en lekker eten in de vele restaurants met o.a. Mediterrane keuken. Daarnaast bieden de drie eilanden zeer veel mogelijkheden om te golfen, wandelen, fietsen, etc.”
Bereikbaarheid
In het winterseizoen, wanneer de gemiddelde temperatuur in Malta 18°C is, is door de goede verbinding met Air Malta bijvoorbeeld een short break mogelijk van zaterdag t/m dinsdag. In het zomerseizoen zijn er meer mogelijkheden omdat Air Malta dan dagelijks vanaf Amsterdam naar de eilanden vliegt. Verschillende Nederlandse touroperators bieden Malta short break al aan en dit aanbod groeit snel.

Plaats een reactie