Twaalf ‘nieuwe’ landen op Vakantiebeurs 2006

Tenminste twaalf ‘nieuwe’ landen presenteren zich tijdens de komende Vakantiebeurs 2006 voor het eerst als potentiële vakantiebestemming aan het Nederlandse publiek. Het merendeel daarvan doet dat met financiële steun van het CBI, de organisatie in Nederland voor de promotie van de import uit ontwikkelingslanden. Enkele, waaronder de republiek Georgië, doen dat geheel op eigen kracht.

Nieuwe vakantielanden, voor het eerst met een promotionele stand aanwezig op de Vakantiebeurs 2006, zullen in elk geval zijn:
– Albanië
– Bosnie
– Burkinafaso
– Filippijnen
– Gambia
– Georgië
– Macedonië
– Mali
– Namibië
– Senegal
– Uganda
Opvallend is het aantal nieuwe vertegenwoordigingen uit het Afrikaanse continent. Dat komt vooral omdat CBI/Intraservice, onderdeel van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, zich in zijn activiteiten voor de promotie van toeristische activiteiten voor Vakantiebeurs 2006 vooral op ontwikkelingslanden in deze regio heeft gericht.
Voor door het CBI gesponsorde landen zijn de deelnamekosten aan de Vakantiebeurs in Utrecht dankzij de steunbijdrage uit ontwikkelingsgelden relatief gering.

Plaats een reactie