Heropening Fletcher Hotel Erica in Berg en Dal: Een nieuwe Start op historische grond

Op zaterdagmiddag 22 juni vond de feestelijke heropening van het vernieuwde Fletcher Hotel Erica in Berg en Dal plaats. De ceremonie werd opgeluisterd door toespraken van Myrna Goosen en burgemeester Mark Slinkman, waarna het lint officieel werd doorgeknipt. Dit markeerde een nieuw hoofdstuk voor het hotel, dat een rijke geschiedenis met zich meedraagt.

Historische grond

Myrna Goosen, namens de directie van Fletcher Hotels, trapte de opening af met een boeiende toespraak over de geschiedenis van het hotel. Villa Erica, zoals het ooit heette, werd in 1906 gebouwd en transformeerde in de jaren ’20 tot een hotel. Vanaf 1935 werd het gerund door de familie Van Vliet. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde het hotel een cruciale rol als veilige haven voor degenen wiens huizen waren verwoest door bombardementen.

De toespraak bevatte ontroerende verhalen, zoals dat van Julia Van Vliet, die als zevenjarig meisje getuige was van de parachutisten van Operatie Market Garden en de angstaanjagende inspecties door zowel bevrijders als vijandige soldaten. Deze historische gebeurtenissen zijn diep verweven in de ziel van het hotel en zijn vandaag de dag nog steeds voelbaar.

Een blijvende herinnering

Dankzij Marcel Hoogeboom, voormalig hotelmanager van 2007 tot 2023, is Fletcher Hotel Erica nu partner van de Liberation Route Europe. Hoogeboom’s fascinatie voor de oorlogsverhalen van zijn grootouders leidde tot een blijvende herinnering aan de Lindenboom voor het hotel. Deze plek trekt jaarlijks duizenden herdenkingstoeristen die de geschiedenis willen herbeleven.

De heropening

De renovatie van het hotel begon op 1 maart van dit jaar en werd uitgevoerd door verschillende gespecialiseerde bedrijven. INRIS ontwierp de nieuwe look, Ultra Bath verzorgde de badkamers, Scott Multidiensten transformeerde de kamers, en Teerenstra nam het zwembad onder handen. Myrna Goosen benadrukte in haar toespraak ook de inzet en flexibiliteit van de hotelmedewerkers, die een cruciale rol speelden in het succes van de renovatie.

Het resultaat is een prachtig vernieuwd hotel dat klaar is voor de toekomst. De moderne faciliteiten, gecombineerd met de historische charme, maken het een ideale bestemming voor een kort of lang verblijf, evenals voor bruiloften, vergaderingen en andere evenementen.

Toekomstperspectieven

Burgemeester Mark Slinkman sloot de ceremonie af met een korte toespraak, waarna hij het lint doorknipte en het vernieuwde hotel officieel opende. Bezoekers kregen de gelegenheid om het hotel, inclusief het inpandige zwembad, te verkennen.

Fletcher Hotel Erica, gelegen op een prachtige locatie waar de natuur binnen handbereik is, is nu een van de parels van de Fletcher Hotels keten, die meer dan 110 hotels omvat. Het biedt een gastvrije sfeer waar iedereen zich welkom voelt, of je nu komt voor een kopje koffie, een uitgebreide lunch of diner, of een ontspannen verblijf.

Plaats een reactie