Regen doet lastminuteboekingen naar nieuwe zonbestemmingen stijgen

Het wisselvallige Nederlandse weer blijkt een belangrijke drijfveer te zijn voor reizigers die op zoek zijn naar lastminutereizen naar zonnige bestemmingen. Reisaanbieder Riksja Travel merkt op dat het aantal boekingen significant stijgt op dagen dat het in Nederland regent.

Fenny Koppen, ceo van Riksja Travel, licht toe: “We zien dat op regenachtige dagen er meer vraag in de markt ontstaat naar zonnige bestemmingen. Zodra de zon schijnt neemt dit af. De vraag die ook dit jaar voor last minute bestemmingen ontstaat, is naar zonnige bestemmingen. Dit was in 2023 ook het geval, maar we zien in 2024 dat mensen bereid zijn daarvoor iets verder te reizen.”

Vergeleken met 2023 registreert Riksja Travel een groei van 59% in lastminuteboekingen voor de meivakantie van 2024 en ziet men ook een toename van landen buiten Europa in de top 5.

In 2023 behoorden tot de top 5 bestemmingen:
Griekenland
Portugal
Indonesië
Marokko
Italië

Terwijl in 2024 de top 5 bestemmingen zijn:
Indonesië
Marokko
Kroatië
Spanje
Verenigde Staten

Reizigers lijken dit jaar de voorkeur te geven aan nieuwe bestemmingen, met Kroatië en de Verenigde Staten die voor het eerst de lijst betreden. Deze verschuiving in voorkeuren geeft aan dat reizigers steeds avontuurlijker worden in hun zoektocht naar een lastminutevakantie.

Plaats een reactie