Mallorca: autohuur goedkoper, strandbedjes duurder

Terwijl Mallorca zich voorbereidt op het toeristenseizoen van 2024, zijn er enkele opvallende prijsaanpassingen op het eiland. Interessant is dat, terwijl de prijzen voor bepaalde voorzieningen zoals strandbedjes stijgen, er ook goed nieuws is, zoals de daling van de prijzen voor autohuur.

Daling in de kosten voor autohuur

Een opvallende ontwikkeling voor 2024 is de aanzienlijke verlaging van de kosten voor een auto huren op Mallorca. Volgens de website: “alles over Mallorca” zullen de tarieven voor autohuur dalen van ongeveer 45 euro per dag in 2023 naar rond de 30 euro per dag in de maanden juli en augustus 2024. Deze prijsverlaging biedt een uitstekende kans voor vakantiegangers om het eiland tegen een redelijker tarief te verkennen.

Prijsstijgingen bij strandbedjes

Aan de andere kant worden vakantiegangers geconfronteerd met hogere kosten voor strandbedjes, vooral in populaire gebieden zoals het strand van Alcúdia. Hier stijgen de prijzen voor het huren van een strandbed naar 9,10 euro per dag, een significante stijging vergeleken met de eerdere prijs van 6,50 euro. Deze verhoging wordt toegeschreven aan de noodzaak om onderhouds- en schoonmaakkosten te dekken.

Lees meer nieuws over Mallorca

Nieuwe Ontwikkelingen in Alcúdia

Ondanks de hogere prijzen voor strandbedjes, is er ook positief nieuws voor bezoekers van Alcúdia. Er worden enkele nieuwe strandbars ontwikkeld en gebouwd die het aanzicht van het strand zullen verbeteren en bijdragen aan een meer verfijnde toeristische ervaring.

Vakantie naar Mallorca wordt 11 procent duurder

Mallorca werkt actief aan het veranderen van zijn imago van een feestbestemming naar een plek voor een kwalitatief hoogwaardige vakantie. Deze inspanningen gaan echter gepaard met een algemene prijsstijging voor vakanties op het eiland. Op basis van de momenteel beschikbare cijfers verwacht de redactie van de grootste Mallorca website van Nederland een prijsstijging van ongeveer 11 procent. Desondanks blijft Mallorca een zeer populaire vakantiebestemming voor Nederlanders en Duitsers.

© foto door CANDICE CANDICE

Plaats een reactie