KLM niet meer naar Dresden, Graz en Torp

In de nieuwe zomerdienstregeling van KLM is geen plek meer voor de luchthavens van Dresden, Graz en Torp. Deze drie Europese bestemmingen zijn er met ingang van het nieuwe vluchtschema, dat op 31 maart 2024 ingaat, geschrapt bij de nationale luchtvaartmaatschappij KLM. Dat meldt Insideflyer op hun blog.  Passagiers die al een ticket naar een van deze bestemmingen geboekt hebben, worden of zijn al door KLM geïnformeerd. Zij krijgen twee keuzes: omboeken naar een alternatieve vlucht of het ticket terugbetaald krijgen. Beide oplossingen zullen niet voor iedereen goed uitkomen. Wie de rest van een reis geboekt heeft zonder dat daar gunstige annuleringsvoorwaarden aan gekoppeld zitten, die zou zomaar voor een lastig parket kunnen komen te staan. Zo is gratis annuleren bij booking.com niet zomaar overal van toepassing.

Voor Dresden zou je de trein nog als alternatief vervoermiddel kunnen kiezen. Niet ideaal, gezien de langere reistijd, maar wel te doen. Voor het Oostenrijkse Graz wordt het een stuk lastiger. Wie een vlucht naar Graz geboekt heeft, die zal in andere gevallen alleen maar voor een hoop extra reistijd en/of kosten komen te staan. Wenen zou het alternatief kunnen zijn als je met KLM vliegt. Daarna zou je nog minstens twee uur met de auto of drie uur met de trein tussen Graz en Wenen moeten reizen.

Voor het Noorse Torp zou Oslo als alternatief kunnen gelden. De luchthaven van Oslo ligt zo’n 120 kilometer of anderhalf uur rijden van Torp af.

Plaats een reactie