Flinke toename huurauto’s tijdens zomervakantie

Afgelopen zomervakantie hebben Nederlanders 63 procent meer auto’s gehuurd in vergelijking met vorig jaar. Dit blijkt uit de cijfers van autoverhuur vergelijkingssite EasyTerra. Met name in Zwitserland, Zuid-Afrika en Canada zijn flinke stijgingen te zien in het aantal verhuurde auto’s.

Zwitserland, Zuid-Afrika en Canada in de lift

Uit de cijfers van de vergelijkingssite komt naar voren dat Zwitserland de grootste stijger is. Hier zijn 200 procent meer auto’s verhuurd in de vakantieperiode (juli en augustus) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Op de tweede plaats staat Zuid-Afrika, waar het aantal verhuurde auto’s in de zomerperiode is gestegen met 170 procent. Een andere flinke stijging is te zien bij de bestemming Canada, waar 163 procent meer auto’s zijn verhuurd door Nederlanders afgelopen zomervakantie.

“Het lijkt erop dat vooral de bestemmingen met veel natuur populairder worden onder onze klanten. Met een auto kun je in deze landen gemakkelijk afgelegen plekken bereiken, rustige routes volgen en daarnaast kun je stoppen waar en wanneer je maar wilt,” aldus Tjeerd Kramer, eigenaar en oprichter van EasyTerra.

Zuid-Europa blijft favoriet

Ondanks de hittegolven in Zuid-Europa, blijft deze regio nog steeds het meest populair onder Nederlandse vakantiegangers die een auto huren. De top drie bestemmingen waar Nederlanders deze zomer de meeste auto’s huurden blijft ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar:
1. Spanje
2. Italië
3. Griekenland

Gemiddelde huurperiode vrijwel gelijk

Ondanks dat er deze zomer massaal meer auto’s gehuurd werden, zoals blijkt uit de cijfers van het platform, gaan Nederlanders gemiddeld niet langer op vakantie. In de zomerperiode van 2022 huurden Nederlandse toeristen een auto voor gemiddeld 9,4 dagen. Het gemiddelde ligt dit jaar iets hoger, namelijk op 9,5 dagen. In beide jaren zit de huurperiode dus tussen de negen en tien dagen.

Over EasyTerra

EasyTerra is een onafhankelijke prijs-vergelijkingswebsite voor huurauto’s. Op het platform worden huurauto-aanbieders wereldwijd met elkaar vergelijken. Er worden zowel prijzen als kenmerken van auto’s met elkaar vergeleken. Via het platform kunnen op ruim 24.000 locaties auto’s worden gehuurd verspreid over 151 landen.

Plaats een reactie