Temple Street Market in Hong Kong

Hong Kong is steeds meer een geliefde bestemming voor een verre citytrip. Het is natuurlijk ook een fascinerende stad. De voormalige Britse kolonie maakt sinds 1 juli 1997 deel uit van China. Het is een zogeheten speciale administratieve regio. Dit wil zeggen dat niet alle bevoegdheden van Hong Kong rechtstreeks vallen onder de Volksrepubliek, maar dat Hong Kong deels autonoom is. Deze Aziatische stad is door haar unieke geschiedenis ook een unieke stad. Veel Britse invloeden vermengd met die van China zorgen voor een unieke beleving tijdens je stedentrip in Hong Kong. Naast dat er tal van leuke bezienswaardigheden zijn mag je zeker niet de Temple Street Market missen.

Bruisend
De Temple Street Market is een grote buitenmarkt waar dagelijks de eerste kraampjes rond 17.00uur open gaan. Echt leuk wordt het natuurlijk wanneer de zon onder is en je tijdens je wandeling door Temple Street wordt verrast door de geuren en geluiden van de beroemde avondmarkt. Hier maak je kennis met de lokale cultuur op een aangename manier.

Eten
Zoals eerder al gezegd is het aspect geur één van de meest prominente die je tegen zal komen tijdens een bezoek aan de markt. Er zijn vele kraampjes waar eten wordt aangeboden; vaak gerechten die nogal exotisch  aandoen en waar je in eerste instantie nooit aan zou denken om ze te proeven. Toch is een belangrijk onderdeel van een geslaagde stedentrip om de stad in zoveel mogelijk aspecten te ervaren. Proeven mag dan natuurlijk niet ontbreken. Rare gerechten kunnen uiteindelijk toch erg lekker smaken ondanks dat je ogen je anders doen geloven

Sfeer
De Night Market op Temple Street is een ware belevenis. Je wordt hier ondergedompeld in een totaal andere cultuur in het nachtleven van Hong Kong. Zeker het feit dat het donker is maakt de belevenis compleet. Mensen, geuren en geluiden zorgen ervoor dat je je ineens waant in een soort van film waarin jij de regisseur bent.

Winkelen
Naast de unieke sfeer en de verassende versnaperingen is de Temple Street Night Market ook een fantastische plek om te shoppen. Dit is dan ook natuurlijk het belangrijkste onderdeel waarvoor een markt in het leven is geroepen. Het leuke van deze markt is dat het aanbod breed en gevarieerd is. Een pak op maat, exotische electronica, snuisterijen, theeserviezen, tassen, jade en antiek; dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat je hier kunt verwachten. Eigenlijk is er voor ieder type winkelpubliek wel iets van zijn of haar gading te vinden.

Honk Kong heeft veel leuks te bieden, maar een bezoek aan deze markt mag zeker niet ontbreken op je Honk Kong bucketlist.

Plaats een reactie