Gondelvaren in Venetië

De stad van de romantiek. Zo wordt Venetië ook wel genoemd. Ook niet zo gek als je bedenkt dat deze stad er zo romantisch uitziet. Al het water en de bruggetjes geven een adembenemend stadsbeeld. Neem daar nog het San Marco plein bij en je weet dat het lekker struinen is met je geliefde. Er is echter één factor die het compleet maakt en waarom Venetië zich met recht de stad van de romantiek mag noemen. Dit zijn natuurlijke de Gondels.

Ervaar het zelf
Als je een bezoek aan Venetië brengt mag een rondgang op een gondel eigenlijk niet ontbreken. Venetië is opgebouwd uit zo’n 120 kleine eilanden. Transport over het water is dus één van de beste manieren om je te verplaatsen. Natuurlijk zijn er naast de gondels ook wel andere transportmiddelen op het water, maar niets spreekt meer tot de verbeelding dan een gondel. Het liefst natuurlijk met een zingende gondelier die stijlvol door alle smalle waterstraten laveert. Bovendien is het ook de romantische kers op de taart.

Hoe en wat
Een gondelier wordt je niet zomaar in Venetië er gaan hier langen opleidingen aan vooraf voordat je een vergunning krijgt om als gondelier te mogen werken. De prijzen zijn dan ook niet echt aan de lage kant. Het hangt er natuurlijk sterk vanaf, maar een gondel huren kost ongeveer 65 euro voor een half uur. Natuurlijk kun je langer varen, maar de kosten zullen hoger liggen. Op de meeste gondels gaan maximaal 5 passagiers. De kosten blijven het zelfde. Je betaald aan tijd en niet per persoon. Dus ook gezinnen kunnen op deze manier prima genieten van een rondvaart in een gondel.

Gondels zijn echt typisch voor Venetië. Natuurlijk zijn er steden die het idee gondel hebben overgenomen, maar ergens klopt het plaatje dan natuurlijk niet. Als je echt wilt ervaren hoe het is om in een gondel te zitten is er maar één plaats de planeet waar dat kan.

Plaats een reactie