Outlet shoppen steeds populairder

Outletshoppen wordt steeds populairder in Nederland. De grote outlet centra schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond en op het moment van oplevering blijkt al snel dat het winkeloppervlak te klein is en wordt een uitbreiding in rap tempo aangekondigd.
Wat is outletshoppen? De bekende grote merken blijven elk seizoen zitten met grote voorraden kleding en schoenen. Om deze producten alsnog te verkopen worden ze tegen dumpprijzen verkocht in eigen winkels. Want de dealers van de merken willen geen oude collecties verkopen. Kortingen tot 70% zijn vrij gebruikelijk.

Nederland kent 3 outletcentra, Bataviastad in Lelystad was de eerste al snel gevolgd door de designer outlet in Roermond. Rosada in Roosendaal volgde als nummer 3. Ook bij de buren in Belgie en Duitsland is outlet shoppen erg populair. Vlak over de grens bij Münster bevindt zich een grote outlet in Ochtrup en in België is Maasmechelen outlet village geen onbekende onder de Nederlanders.

Tips voor het outletshoppen:

Door de manier van prijzen lijkt een product al snel een koopje, vergeet niet dat de korting wordt gegeven over de advies verkoop prijs van de leverancier. Deze prijs ligt over het algemeen veel hoger dan de werkelijke verkoop prijs.
Vrije en feestdagen zijn populair, vooral rondom de grensstreek zijn de feestdagen in Duitsland een reden om NIET te gaan. Roermond heeft heeft bijvoorbeeld meer dan 3000 parkeerplaatsen deze zijn razendsnel vol.
Parkeren is bij de Nederlandse outletcentra niet gratis (Lelystad en Roermond vragen € 3,- en Rosada in Roosendaal vraagt € 2,- per dag).
Eten en drinken is niet goedkoop, neem voor de ultieme bespaar ervaring je eigen broodjes en drinken mee.
Bepaal voordat je gaat wat je nodig hebt en wat je maximaal wilt uitgeven, voor je het weet heb je meer uitgegeven dan de bedoeling was.

Plaats een reactie