Veel Nederlanders betrapt zonder autobahn vignet

Regelmatig bezoek ik Oostenrijk, ondertussen ben ik het Oostenrijkse Duits dan ook redelijk machtig en kan een aardig woordje meepraten. Tijdens onze laatste reis naar Oostenrijk raakte ik in gesprek met een Snelwegopzichter, deze houden zich voornamelijk bezig met het toezicht op de tol. In tegenstelling tot Frankrijk en Spanje betaal je in Oostenrijk Tol (Maut) d.m.v. een vignet wat je op je voorruit plakt. Deze vignetten zijn te verkrijgen met een geldigheid van: 10 dagen, 2 maanden of een jaar.
Terug naar het gesprek, aan mijn dialect, wist te opzichter gelijk te achterhalen dat ik een Nederlander was, dus ging het gesprek dan ook over Nederlanders op de Oostenrijkse Autobahnen. Het verbaasde het hele controle team namelijk dat dit jaar ontzettend veel Nederlanders zonder vignet onderweg zijn. Bijna 25% van de gecontroleerde auto’s met de bekende Nederlandse kentekenplaten had geen geldig vignet op de vooruit. Een verkeerde besparing van een vignet is in Oostenrijk verplicht, een vignet kost slechts € 8,30 en de boete voor het gebruiken van de autobahn zonder vignet is € 120,- en dat is zonde geld.
Fraude met een vignet was volgens de opzichter bij Nederlanders echt een nieuwe trend, volgens de opzichters een verkeerde besparing. Want met 25 jaar ervaring kende de opzichter alle trucjes, de boete voor fraude is zelfs nog hoger en kan oplopen tot € 3.000,-
Vignetten zijn ruim voor de Oostenrijkse grensovergang en bij de grensovergang verkrijgbaar bij alle tankstations. Liever vooraf een vignet kopen? Dan is de ANWB in Nederland een goede optie (let op: administratiekosten)

Plaats een reactie