Topless naar een zwembad is nog lang niet zo gebruikelijk als met blote borsten op het strand rondlopen. Als het aan Zweedse feministes ligt verandert dat snel. Volgens dit artikel in Het Laatste Nieuws zijn de vrouwen van belangengroep ‘Bara Bröst’, wat zoveel betekent als ‘Blote Borsten’ of ‘Gewoon Borsten’, de ongelijke behandeling van mannen en vrouwen beu. Waarom mogen mannen in hun blote borst rondlopen en moeten zij hun voorgevel bedekken met stof? Totale onzin vinden ze. “De mannen moeten onze borsten ook eens bekijken vanuit een ander standpunt, dus niet alleen als iets seksueels. We willen ook gewoon, net zoals mannen onze voetbaltruitjes kunnen uittrekken op het veld”, aldus Astrid Hellroth en Liv Ambjörnsson.


Ik steun deze actie geheel en dat natuurlijk vanuit het oogpunt van gelijkheid tussen de beide sexen 😉
Niet iedereen deelt deze mening. Zoals een Belgische lezer op HLN al meldt: “Bah, moet er zelfs niet aandenken, laat staan zien, van die hangtetten tot op hun knieen, brrrrr nee hoor, aanhouden die hap. Heeft niets te maken met gelijke rechten, al die klein mannen in dat zwembad krijgen er nog een tetten fobie van. Ge zou voor minder voor de mannen zijn”.
Tieten gluren
Als de feministes hun zin krijgen en het topless zwemmen over enkele jaren gewoon is dan moeten ze echter niet gaan klagen als mannen gaan “tieten gluren”. Het zit in onze natuur, we kunnen daar niets aan doen. Vrouwen vergeeft ons!