Nu de zichtbare schade van de tsunami in Thailand zienderogen minder wordt verdwijnt ook de angst van de toeristen om dit prachtige Aziatische land te bezoeken. Het toerisme schiet weer omhoog uit een diep dal, deze winter is Thailand samen met Mexico zelfs één van de populairste winterzonbestemmingen.
Niet alleen backpackers, cultuurliefhebbers en zongenieters weten Thailand weer te vinden, ook de sextoeristen komen weer in volle vliegtuigen naar het Verre Oosten.


Ondanks dat prostitutie in Thailand officieel verboden is, wordt een groot deel van het bruto nationaal product hier verdient met het verwennen van “toeristen”. Westerlingen komen vooral naar Thailand vanwege het grote aanbod van prostituees die voor zeer weinig geld hun lichaam verkopen. Meest stuitende is dat er vaak jongere kinderen (meisjes en jongetjes vanaf 11-12 jaar) door hun ouders de prostitutie in gedwongen worden om op die manier geld te verdienen voor het gezin.
Walgelijk is om te zien hoe dikke ouwe mannen hand in hand over het strand lopen met meisjes die eigenlijk op school zouden moeten zitten. Hoewel dergelijke viezerikken ook in eigen land nog vervolgd kunnen worden voor sex met minderjarigen, weerhoudt dat ze er niet van om in verre oorden van verboden tropische vruchten te proeven.
Eén de de neveneffecten van het groeiend toerisme en van de gevolgen van de tsunami is dat het aantal Thaïse hoertjes flink in aantal is toegenomen. Naar schatting zijn er zo’n half miljoen jongens, meisjes, mannen en vrouwen inmiddels werkzaam in de Thaïse sexindustrie. Helaas lukt het de overheid niet om vat te krijgen op dit verschijnsel en zal het waarschijnlijk nog jaren duren voordat er enige verbetering in deze situatie komt.
Zwaar k*t dat een positieve trend (toename toerisme en daardoor meer inkomsten) ook zoveel ellendige bijverschijnselen kent…..