Schiphol opent pier voor prijsvechters

Schiphol neemt dinsdag de speciale pier voor prijsvechters in gebruik. Het is een pier zonder franje. Er zijn geen toiletten, winkels of horeca. Reizigers moeten in een lounge wachten die aan het complex vastzit. Ook ontbreken de loopbanden, dus de passagiers moeten weer ouderwets naar het vliegtuig lopen.
Zes luchtvaartmaatschappijen gaan nog dit jaar gebruik maken van de H-pier. Vanaf dinsdag moeten passagiers van easyJet, Thomsonfly.com, bmibaby, Jet2 en Sky Europe zelf naar hun toestel lopen, vanaf 1 december komt daar Wizz Air bij. Er zullen voorlopig dagelijks twintig tot dertig vluchten per dag van de nieuwe pier vertrekken en aankomen. Dat kan oplopen tot maximaal 64 vluchten per dag.


Het is de bedoeling dat net gelande vliegtuigen op de nieuwe pier zo snel mogelijk weer klaar worden gemaakt voor vertrek. Een korte zogenoemde omkeertijd is erg belangrijk voor prijsvechters, die het moeten hebben van een groot aantal vluchten per dag. Bovendien hoeven de maatschappijen Schiphol een lager tarief te betalen, omdat ze niet met een slurf aan het gebouw vastzitten. Het gaat om een al bestaande korting van 20 procent.
Schiphol heeft vergeleken met andere Europese luchthavens veel goedkoop vliegende maatschappijen als klant. Inmiddels voeren elf prijsvechters vluchten vanaf het vliegveld uit.
Bron:
http://reiskrant.nl/
Meer schiphol
Meer vliegen

Plaats een reactie