3 tips voor een onvergetelijke vakantie in Frankrijk

Voor veel Nederlanders is Frankrijk al jaren de favoriete vakantiebestemming. Het CBS bevestigd dat in haar jaarlijks vakantieonderzoek. Uit dat onderzoek bleek dat Frankrijk in 2016 opnieuw de favorietenrol waar heeft gemaakt. Echt gek is dat natuurlijk niet want met zijn prachtige natuur, wereldberoemde gastronomie en historische dorpjes heeft het voor iedere Nederlander wel wat te bieden. Maar waar begin je bij een land dat zoveel te bieden heeft? Gebruik onze tips om je vakantie naar Frankrijk vorm te geven.

(1) Kies de regio die bij je past

Frankrijk is 13 keer groter dan Nederland. Je kunt dus niet het hele land in slechts drie weken bezichtigen. Het is tijd om keuzes te maken. De belangrijkste vraag die je vooraf moet stellen is naar wat voor type vakantie je op zoek bent. Heb je zin in actie of wil je de inwendige mens verwennen?

Côte d’Azur – Zon, zee, strand

Zuid-Frankrijk staat bekend om zijn prachtige kustlijnen en stranden. Ben je op zoek naar een zonovergoten strandvakantie dan moet je naar de Côte d’Azur. De gedachte dat enkel de elite een vakantie aan de Côte d’Azur kan veroorloven is niet meer van deze tijd. Deze regio heeft genoeg zon, zee en strand te bieden voor iedere type reiziger.

Provence of Bourgogne – Gastronomie

Franse brie, baguettes en overheerlijke wijnen. Dat zijn enkele ingrediënten voor de twee smakelijke bestemmingen: Provence en Bourgogne. De vele streekproducten waar de regio’s om bekend staan trekken vele toeristen van over de hele wereld. Naast het eten en drinken zijn beide regio’s ook nog eens omgeven door prachtige natuur. Genoeg moois om er je zomervakantie in door te brengen. Bourgogne ligt redelijk centraal dus is gemakkelijk te bereiken. De Provence ligt helemaal in het Zuiden. Het is misschien even doorrijden maar is zeker de moeite waard.

Ardèche – Actie en natuur

De Ardèche is dé regio in Frankrijk voor een avontuurlijke vakantie. Dit Franse departement is gelegen in het zuiden van het land en staat bekend om de vele sportieve mogelijkheden. Er stroomt een brede rivier door het landschap waar vele toeristen zich wagen aan avontuurlijke kanotocht. Daarnaast liggen er in de omgeving vele grotten verscholen waar je als gezin of als stel uren in kunt verdwalen (met gids). Daarnaast nodigt de regio uit om ontdekt te worden per fiets of te voet. Kortom, genoeg te doen voor de actieve vakantieganger.

(2) Kies het type accommodatie

Heb je een regio in gedachten? Dan sta je voor de volgende keuze. Kies je voor een hotel of liever voor de charme van een camping. Boek je een hotel dan is ontbijt vaak inbegrepen. Bovendien liggen hotels over het algemeen redelijk centraal dus je bent in no-time in het centrum van een stad.

Bungalows, stacaravans en zelfs tenten doen qua luxe tegenwoordig niet onder voor hotels. Zeker voor gezinnen heeft een camping in Frankrijk veel te bieden. Van zwembaden tot aan entertainment, het gehele gezin komt niets te kort. Waar je ook voor kiest, hotels en campings zijn er in Frankrijk in overvloed.

(3) Kies het juiste vervoersmiddel

De laatste tip is afhankelijk van je accommodatie en het gezelschap waar je mee op reis gaat. Ga je als stel en kies je voor een hotel dan heb je natuurlijk minder bagage nodig. De vele prijsvechters maken het vliegen naar Frankrijk redelijk betaalbaar dus vliegen is dan een prima oplossing. Ga je echter met je gezin naar een camping in Frankrijk dan is de auto de beste optie. De rit naar het zuiden van Europa kan lang duren. Zorg dus dat je onderweg voldoende rust pakt en dat de kinderen voldoende entertainment hebben. Boek desnoods een extra overnachting voor halverwege de eindbestemming om de duur van de tocht op te breken. Bon voyage!

Heb je zelfs nog tips? Laat het ons dan weten via onderstaande reacties.

1 gedachte over “3 tips voor een onvergetelijke vakantie in Frankrijk”

  1. Ik ga zelf altijd op vakantie met de auto, dat is voor mij het perfecte vervoersmiddel. Het scheelt ten eerste vaak veel geld, geen dure vliegtickets per persoon maar alleen benzine en soms onderhoud. Bovendien heb je veel vrijheid, je kan rijden waar je wilt en meenemen wie of wat je wilt. Als ik dan met het vliegtuig ga, huur ik een auto op bestemming.

    Groet, Lucien

Plaats een reactie