actieve rustdag tijdens fietsvakantie

Vakantiefietsers blijken ook op rustdagen het liefst de fiets te pakken om een ommetje te maken naar een kasteel of een stadje. Slechts één op de zeven fietsers blijft tijdens een rustdag bij het zwembad of op de camping met een boek. Dat blijkt uit een grote internetstemming op de websites www.fietsvakantiepagina.nl, www.fietsrouteplanner.eu, www.fietsvakantie.startpagina.nl en www.fietsroutes.startpagina.nl.
Stadje bezoeken
Ruim twee derde van de fietsers geeft aan op een rustdag toch nog bovengemiddeld actief te zijn. Bijna de helft van de ondervraagden bezoekt op een rustdag een kasteel of een dorpje in de omgeving van de overnachtingsplaats. Nog eens dertig procent van de stemmers zegt de rustdag te gebruiken om de omgeving op de fiets wat te verkennen. Een kleine tien procent laat de fiets staan, maar trekt te voet erop uit om te zien wat het land biedt.

Uitrusten
Van iedere tien vakantiefietsers rust er slechts één uit bij het zwembad op de camping of in de buurt. Een heel enkele fietser komt zelfs niet zó ver, en blijft het grootste deel van de dag bij de camping met een boek.
Internet
De peiling op internet stond op een flink aantal fietsgerelateerde websites : www.fietsvakantiepagina.nl, www.fietsrouteplanner.eu, www.fietsvakantie.startpagina.nl en www.fietsroutes.startpagina.nl. Totaal gaven in twee maanden tijd meer dan 1200 bezoekers met hun stem aan wat hún besteding van de rustdag meestal is.

Plaats een reactie