Burj Dubai vandaag geopend

Eén van de meest indrukwekkende bouwwerken die ik ooit mocht aanschouwen is Burj Dubai. Deze ruim achthonderd meter hoge toren in Dubai kun je al vanaf tien kilometer afstand zien liggen als de weersomstandigheden het toelaten. Met de bouw van de toren waarin zo’n twaalfduizend mensen kunnen gaan wonen is een totale investering van maar liefst ruim 3 miljard euro gemoeid. Enorm veel geld voor een prestigeproject, zeker in de huidige tijd waarin het Dubai economisch niet bepaald voor de wind gaat.
Wie ooit op vakantie naar Dubai gaat moet dit wereldwonder gaan aanschouwen. Ook de directe omgeving van het hotel is wat betreft uitstraling en architectuur overweldigend. De ernaast gelegen Dubai Mall wordt in veel boekjes en op sites regelmatig genoemd, maar de in Arabische sferen Souk Al Bahar is eigenlijk veel mooier. Prachtig is het uitzicht vanaf de brug tussen deze twee shoppingmalls op Burj Dubai en de 274 meter hoge (!) fonteinpartij.
Vandaag zal het hoogste bewoonde gebouw ter wereld officieel geopend worden door Sjeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum; tijdens de ceremonie wordt bekend gemaakt wat de officiële hoogte is.

Plaats een reactie