Thailand is al vele jaren een toeristische topbestemming. Maar liefst 180.000 Nederlanders kiezen ook dit jaar weer voor Thailand. Op zich goed te verklaren want Thailand heeft voor Nederlanders veel te bieden.
Thailand heeft het allemaal
Wat je als verwende toerist ook zoekt, in Thailand zal je vinden. Het land heeft zoveel te bieden. Ook zal je verbaasd zijn over de enorme tegenstellingen die je er aan zult treffen. Neem bijvoorbeeld Bangkok, waar super de luxe 5 sterren hotels naast halve krotten staan. Een extreem voorbeeld van arm en rijk die zo kenmerkend is voor de metropool Bangkok.


Waarom Thailand?
Hoewel een vakantiebeleving puur persoonlijk is kunnen wij wel een paar voordelen van een Thaise vakantie noemen:
– Een heerlijk tropisch klimaat.
– Mooie witte stranden met wuivende palmen en een azuurblauwe zee, uitstekend geschikt voor duiken en snorkelen.
– Een uitgebreide flora en fauna met meer dan 200 verschillende wilde dieren zoals apen, tijgers, olifanten en vele tropische vogels.
– Een beroemd en berucht nachtleven.
– De Thaise keuken is gevarieerd, en overheerlijk.
– Bangkok is een winkelparadijs. Je vindt er winkelcentra die tot de grootste en meest luxueuze ter wereld behoren.
– De Thaise bevolking is beleefd, vriendelijk en gastvrij.
– Je ontdekt een eeuwenoude cultuur met wortels naar het Boeddhisme.
– Goede hotels en resorts in alle segmenten.
– Uitstekende medische voorzieningen op westers niveau.
– De relaxte sfeer en een authentieke Thaise massage zorgen voor een ontspannen vakantiegevoel.
– De keuze uit honderden bijzondere excursies, zoals een ritje op een olifant.
– En belangrijk voor Nederlanders het is er spotgoedkoop!
Ook je uiteindelijke bestemming in Thailand biedt voor iedereen de gewenste vakantie-ervaring. Hou je van drukte en winkelen dan is Bangkok de beste keuze. Kies je voor cultuur, natuur en wil je prachtige tempels bezoeken, reis dan door naar het noorden, naar bijvoorbeeld Chang Mai de tweede stad van Thailand. Wil je het echte (arme) Thailand zien en uitgebreide rijstvelden, waterbuffels en massieve bergketens, breng dan een bezoek aan het Noordoosten: Isaan.
Wil je liever luieren aan het strand op een relaxed eiland? Dan is het zuidelijk gelegen Koh Samui een prima optie. Hou je van stappen en uit je dak gaan, dan is Pattaya (een paar uur vanaf Bangkok) aan te raden.
Misschien wil wel eens het meest beroemde strandfeest ter wereld meemaken? Dan ga je naar de Full Moon Party op Koh Phangan.
Heb je de film “The Beach” gezien met Leonardo diCaprio en wil je die prachtige stranden wel eens in het echt zien. Vanuit Phuket ben je zo op Phi Phi Island
Zoals gezegd Thailand heeft het allemaal en voor ieder wat wils.
Thailand is ook een echte winterzonbestemming
Thailand heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. Maar het kan er ook erg warm en vochtig zijn. Van november tot februari is het overal in Thailand koeler, met een gemiddelde temperatuur van 25-30ºC. Vanaf Februari word het er weer warmer. Een prima land voor een winterzonbestemming dus. Wil je meer weten over het klimaat in Thailand kijk dan op de site van Winterzon.net
Wil je meer lezen over Thailand breng dan een bezoekje aan Thailandblog.nl