Martinair gaat stoppen met charter Phuket

Het zit Martinair ook niet mee. Na vorig jaar te zijn gestopt met alle Europese chartervluchten naar o.a. Griekenland en Spanje en verre bestemmingen als Jamaica en Orlando, lijkt nu ook een einde te komen aan de dienst op Phuket. Nog geen half jaar geleden werd begonnen met de vluchten vanaf Amsterdam op Phuket. De grote Nederlandse touroperators TUI, Thomas Cook en Oad zijn de hoofdafnemers van stoelen op deze vlucht. Tegenvallende boekingen voor pakketreizen naar Phuket zijn de oorzaak van het stoppen van de charter. Het aantal toeristen naar Thailand stijgt enorm echter het percentage pakketreizen hiernaartoe daalt drastisch.

Lokale agenten bieden op internet hun pakketten aan tegen veel aantrekkelijkere tarieven. Zo schakel je een (touroperator) of twee verhogingen (reisbureau) uit. De pakketten zijn gelijk aan wat je bij de touroperator boekt. Sterker nog het zijn dezelfde pakketten want de touroperator boekt bij dezelfde lokale agent zijn pakketten. Zelf heb ik in Thailand alles geboekt bij Vieng Travel. Exact hetzelfde pakket als reisorganisaties destijds aanboden alleen veel voordeliger. Dezelfde reis voor de laagste prijs. Nee, dat is in dit geval niet bij D-reizen!

3 gedachten over “Martinair gaat stoppen met charter Phuket”

  1. Een ander voordeel dat je hebt bij lokale agenten dat ze vaak flexibeler zijn en meer pakketten aanbieden dan de Touroperators uit Nederland.

  2. Sekers niet bij D-Reizen want die liegen dat ze barstuh.
    Daar betaal je de laagste prijs van wie met hunnie samen wil werkuh (lees: wie wil dokkuh…..).

  3. Martinair krijgt nog een probleem want euclaim stapt naar de rechter om dat martine air het vertikt zich aan de eu regels te houden waar in ze geen vergoeding willen betalen aan hun passagiers die langer als 24 uur vertraging hebben
    terwijl er op de monitors op de luchthavenin canada word aan gegeven dat de vlucht is geannuleerd zonder verdere info dat hoor je 3uur vantevoren
    dat je vlucht de volgende dag naar holland gaat om 17.15 en dan vertrek je nog pas om 19.45 dus weer te laat.
    Hopende dat de luchtvaard maatschapijen hier nu eens goed op aan gepakt worden door de rechter,en de passagiers krijgen waar ze recht op hebben .

Plaats een reactie