Onbegrip over handbagageregels

Het viel me deze week weer op: er is nog steeds heel veel onbekendheid met de nieuwe handbagageregels met betrekking tot vloeistoffen en dit leidt tot boze en gefrustreerde reacties bij passagiers. Zo was er een wat oudere dame die net een flesje water had gekocht en niet begreep dat ze die bij de gate weer in moest leveren. Erger zijn de gevallen van passagiers die niet weten dat het sealen van duty free parfums en dranken te maken heeft met deze regels. Na de aankoop halen ze de fles dure whisky uit de tas om die in hun trolley te doen, niet wetend dat ze hier problemen mee gaan krijgen. Helaas moet ook de zojuist aangeschaft fles Johnnie Walker Blue Label ingeleverd worden. Dag meer dan 100 euro!
Hoelang duurt het nog totdat er goede oplossingen komen waarbij de passagier niet langer de dupe is van de veiligheidsmaatregelen die ons door Amerika in de maag gesplitst worden?

1 gedachte over “Onbegrip over handbagageregels”

  1. Dit is inderdaad een groot probleem. Als je bijvoorbeeld een weekendje weggaat en je neemt alles mee in een trolley. Dan heb je dus geen bagage voor in het onderruim, alleen in de cabine. Scheermesjes, fles scheerschuim vergeet het maar. Koop inderdaad op je trip geen flessen drank of grote flessen parfum want je krijgt ze op de terugweg niet door de douane.

Plaats een reactie