Sneeuwalarm Canarische Eilanden

Door een zeer diepe depressie die vanuit IJsland met snelle vaart zuidwaarts trekt is er een grote kans op sneeuwval op de Canarische Eilanden vandaag en de komende nacht. De lokale authoriteiten hebben een weeralarm afgegeven voor de eilanden La Palma, Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura.
Mogelijk dat de sneeuwval zich niet beperkt tot het binnenland maar dat er ook plaatselijk sneeuw kan vallen in de toeristische plaatsen langs de kust en de stranden.

Sneeuwval op de Canarische Eilanden is niet ongewoon, maar deze periode valt er zelden nog sneeuw. De laatst genoteerde serieuze sneeuwval in de lente dateert van 15 april 1981, toen bekende badplaatsen als Los Christianos en Playa de las Americas getrakteerd werden op zo’n 5 tot 10 centimeter sneeuw.
Toeristen die vandaag nog vertrekken naar één van de Canarische Eilanden wordt aangeraden om minimaal één warme trui en een jas mee te nemen. Dinsdag wordt er een weersomslag verwacht en zullen de temperaturen weer naar normale waarden van boven de 20 graden stijgen.
Bron: Meteo Nuevo de Canarias
UPDATE maandag 2 april 09:15 uur: 1 april grap
Dit bericht is op 1 april 2007 geplaatst als een 1 april grap. Niets in dit bericht berust op waarheid.
Lees hier meer over de 1 aprilgrappen van Vakantie Paginablog

1 gedachte over “Sneeuwalarm Canarische Eilanden”

  1. Vanochend is hier in de bergen (Tenerife) al best wat gevallen. Lucht ziet er inmiddels dreigend uit. Kan volgens mij elk moment gaan losbarsten. Heb dit in 18 jaar op dit eiland nog niet eerder zo meegemaakt!
    Groetjes,
    Tonnie
    Café Amstelhoek

Plaats een reactie