Overvallen op Spaanse snelwegen

Ik las in de Telegraaf een paar dagen geleden een verontrustend stukje over criminelen die weer toe zouden slaan op de Spaanse snelwegen. Na een tweetal rustige jaren zouden buitenlandse toeristen op de snelwegen rond Barcelona weer het doelwit zijn van overvallers die het gemunt hebben op geld, bankpasjes, paspoorten en creditcards.
“Volgens de Spaanse autoriteiten gebeurt het vrijwel dagelijks dat toeristen worden overvallen, en niet alleen op dat traject, maar ook ten zuiden van Tarragona en op de route door de Sierra Nevada. Ook in de grote steden nemen de overvallen op buitenlandse auto’s schrikbarend toe.” meldt de Telegraaf verder.

Oplettendheid is daarom geboden als je met de auto Spanje ingaat. Met Nederlandse kentekenplaten en een volgeladen auto ben je al snel een prooi voor dit soort bendes die momenteel vrijwel dagelijks toeslaan volgens de Spaanse autoriteiten. Leuke leasbakken zoals Audi’s, BMW’s, Mercedessen en allerlei soorten SUV’s trekken extra de aandacht van het dievengilde.
De gebruikte methodes zijn express een botsing maken, het slachtoffer klemrijden of door middel van het opzetten van een fuik.
Tip
Ik ga zelf in juli met mijn gezin naar Spanje en ga een aparte portemonnee meenemen met ongeveer 250 euro erin en 2 bankpassen van rekeningen waar vrijwel niets opstaat. Het “echte” geld en creditcards stop ik goed weg. Goedkoop horloge aan, dure sieraden thuislaten en een goedkope GSM met pre-paid voorin de auto leggen. Voldoende om overvallers tevreden te stellen en de echte buit hopelijk met rust te laten. Jammer dat je je op zo’n manier voor moet bereiden op een vakantie, maar beter te voorzichtig dan achteraf op blaren zitten.

Plaats een reactie