Monaco krijgt kunstmatige eilanden

De Europese dwergstaat Monaco krijgt haar eigen kunstmatige eilanden. De Monegasken volgen hiemee het voorbeeld van Dubai waar 2 palmeilandprojecten en “The World” de kustlijn van Dubai wezelijk veranderen. Reden voor de uitbreiding in zee zijn de torenhoge prijzen voor ontroerend goed in Monaco en het gebrek aan grond voor nieuwe huizen en appartementen.
De kunstmatige eilanden voor de kust van Monaco moeten samen de vorm van een Formule 1 auto gaan krijgen en zullen grotendeels middels bruggen met elkaar en het vasteland verbonden worden. De Grand Prix van Monaco die elk voorjaar plaatsvindt zal in de toekomst voor ongeveer 50% over de nieuwe eilanden gereden worden.

Een definitieve naam voor dit megaproject is nog niet bekend. Er wordt gespeculeerd dat er een roemruchte naam uit de Franse auto-industrie gebruikt zal gaan worden.
In juni zal de inschrijving starten voor projectontwikkelaars om dit project te gaan ontwikkelen. Volgens de huidige planning zou er begin volgend jaar een start gemaakt worden en moet het geheel eind 2012 gereed moeten zijn.
UPDATE maandag 2 april 09:15 uur: 1 april grap
Dit bericht is op 1 april 2007 geplaatst als een 1 april grap. Niets in dit bericht berust op waarheid.
Lees hier meer over de 1 aprilgrappen van Vakantie Paginablog

3 gedachten over “Monaco krijgt kunstmatige eilanden”

  1. Geachte mijnheer/mevrouw,
    Weet iemand toevallig waar ik meer informatie kan krijgen over de nieuwe plannen in Monaco? Of waar ik mij kan laten inschrijven?Alvast bedankt.
    Met vriendelijke groet,
    Pedro

  2. Ik heb het achterwieleiland vorige week gekocht met remspoorbeach. Geweldig plan en ze willen het misschien onder de zeespiegel aanleggen.

  3. Dat ken niet, malle Frits Spits. Ze motte het nog gaan bouwe. Jij wilt weer haantje de voorste zijn zekers, maffe e.ikel.

Plaats een reactie