St. Patrick’s Day (Lá Fhéile Pádraig in het Iers-Gaelisch) is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland en de Canadese provincies New Foundland en Labrador. Deze dag valt op 17 maart (vandaag), waarbij men de beschermheilige van het land, Sint Patrick, of Patricius in het Nederlands herdenkt. Overal wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd; feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag.


St. Patrick’s Day wordt wereldwijd gevierd, met name in de landen waar veel Ieren naartoe zijn geemigreerd. Denk daarbij aan landen als de VS en Australië waar dan ook veel grote optochten worden georganiseerd. In New York vindt de oudste en grootste parade ter wereld plaats. Maar ook in Dublin en andere Ierse steden worden parades gehouden.
Zelfs in het min of meer Caribische Miami, dat vooral Cubaans georiënteerd is, worden er diverse festiviteiten rondom St. Patrick’s Day georganiseerd.